cookie-og-privatlivspolitik
Skolepatruljerne passede på de andre elever, der skulle i skole. De prøver lidt af hvert i jobbet.

6

Billeder

Skolepatruljerne passede på de andre elever, der skulle i skole. De prøver lidt af hvert i jobbet.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Let trafikkaos på første skoledag

Mange ulovligheder, men ingen ulykker første dag efter ferien.




13. august 2019 kl. 19:53 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NAKSKOV Politiet, Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden havde på forhånd bedt trafikanter overholde reglerne og vise hensyn, da der mandag morgen blev ringet ind til første skoledag på mange af landets skoler.

Men i hvert tilfælde i Nakskov var det ikke alle, der havde hørt efter i timen. Både på Løjtoftevej og Østre Allé, der ligger ved Stormarkskolen, blev parkeringsreglerne tolket løst.

Lidt efter skolestart klokken 8 kunne der alene på sidstnævnte vej tælles syv lovovertrædere med to, der parkerede på cykelstien, og fem der parkerede i en zone, hvor der er skiltet med standsning og parkering forbudt mellem 7.30 og 8.30.

Senada Darkulic, Nakskov, var blandt dem, der trodsede skiltningen, da hun skulle sætte sine syv- og 11-årige sønner af. Og hun havde en forklaring klar.

- Der ikke er nogen parkeringspladser her, og det er et stort problem, sagde hun og pegede på skiltet til Fastings Allé, der går ind til skolen, og som er forbeholdt beboere og personale på skolen.


Patrulje holdt styr på det

Eleverne selv var heller ikke alle lige gode til at overholde reglerne. Der blev cyklet på fortovet, i den forkerte retning på cykelstien og uden hænder - alle ting, der kan give 700 kroner i bøde - men mange havde dog styr på det.

- Jeg cykler den her vej, sagde en af de 110 poder, der havde allerførste skoledag på skolen, bestemt til sin mor, som svarede:

- Ja, bare du passer på de andre.

Klokken 7.45 kom eleverne i skolepatruljen ud og styrede trafikken ved fodgængerovergangen. Elever og forældre trak troligt over mod overgangen og fulgte patruljens vejledning.

Da eleverne i patruljen et kvarter senere kunne trække mod deres klasseværelser, meldte de, at bilisterne havde opført sig pænt, men det var måske præget af tidligere oplevelser, der overgik ulovlighederne mandag. De havde for eksempel oplevet traktorer, der var meget nærgående, og trafikken mandag var ikke på samme måde livstruende.

De tilstrømmende børn, der var alt fra grinende til spændte eller bare gabende, kom i stedet godt afsted til starten på det nye år.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce