cookie-og-privatlivspolitik
Lasse Overgaard fra La'tif stod for opvarmningen som en Duracell-kanin, der gik på raketbrændstof. Ingen gik kolde efter hans udgave af "hoved, skulder, knæ og tå".

185

Billeder

Lasse Overgaard fra La'tif stod for opvarmningen som en Duracell-kanin, der gik på raketbrændstof. Ingen gik kolde efter hans udgave af "hoved, skulder, knæ og tå".
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Løb stafet i varmen

Sydhavsstafetten blev igen i år en brandvarm succes.
12. juni 2019 kl. 08:23 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Succes rimer på Sydhavsstafetten.

Arrangørerne, Radio Sydhavsøerne og Lolland Falsters Løbevenner (støtteforening for Guldborgsundløberne, Maribo Gymnastikforening og Nakskov Idrætsmærkeforening, red), kan kun være tilfredse med årets udgave, der løb ud over de lollandske stepper tirsdag aften.

- Præcis tre måneder før start var alt udsolgt. Det er aldrig gået så stærkt, fortæller løbsleder Thomas Urfeldt.

For andet år i træk var der også mulighed for at tilmelde gå-hold, og det er populært. I alt deltog 2200 i Sydhavsstafetten i år, og både eliteløbere og hyggemotionister havde snøret kondiskoene.

Arrangørerne havde forsøgt at samle op på tilbagemeldingerne fra sidste års løb i forhold til at skille gå-folket mere fra løberne.

- Vi ved ikke rigtig, hvad vi skal gøre. Vi har skiltet og sat afspærringsstrimler op, og der står kontrollører ude på ruten, og alligevel er der nogen, der går der, hvor der skal løbes, sukkede arrangør Anita Munk.

Det gav lidt moks, der hvor løberne og gængerne mødtes - ved golfbanen og i målområdet, hvor stafetterne skulle skifte hænder hos løberne, mens gængerne kom over målstregen.

- Men det er jo også et bevis for, at her samles eliten og bredden. Andre steder skiller man gående og løbere ad. Sådan er Sydhavsstafetten ikke, så det vil vi jo ikke ændre på, siger Thomas Urfeldt.

Alle tog da også udfordringerne med et smil. Et stort problem, der plagede stafetten i de unge år, var parkering og trafikale forhold. Men det har de helt styr på nu - takket være den hær af frivillige, der også står klar ude på ruten med smil, flag, opmuntrende ord og vejledende håndtegn. Sydhavsstafetten har løbet hvalpefedtet af sig, og er blevet en toptrimmet arrangementsmaskine.

Og mens de mange frivillige tog sig af, at det hele gik og løb som smurt i olie, kunne deltagerne smække sig ned på tæpper og stole på stadion og hygge sig med kollegaerne, da dagens tur med stafetten var vel overstået.

For mange firmaer er stafetten blevet en tradition, hvor de rejser sig fra skrivebordene og mødes til gode grin, svedig motion og lidt lækker mad, før hverdagen rammer igen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce