cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester Holger Schou Rasmussen kunne i går overdrage den tidligere campingplads i Bandholm til John og Birgithe L.H. Pedersen.
Borgmester Holger Schou Rasmussen kunne i går overdrage den tidligere campingplads i Bandholm til John og Birgithe L.H. Pedersen.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Lokal campingplads solgt

Traditionel campingplads bliver ombygget med autocampere som ny målgruppe.
15. august 2018 kl. 16:30 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

Bandholm Gennem flere år levede Bandholm Camping en turbulent tilværelse, hvor der var flere skift i lejrcheferne, og de sidste knapt tre år har den været helt lukket. I går fik den tilgroede plads dog nye ejere, da John og Birgithe L.H. Pedersen købte grunden af Lolland Kommune.

Parret ejer i forvejen Kragenæs Marina Lystcamp, og de kan se et stort behov for at tilbyde noget anderledes til landsdelens turister. Derfor begynder de nu at omdanne den tidligere traditionelle campingplads til en såkaldt Autocamper Stellplatz. Altså en havn for små og store autocampere.

- Der er i forvejen en overkapacitet af campingenheder på Lolland-Falster, men autocamperbranchen er i rivende udvikling, lyder det fra parret, der håber at åbne til påske.

I første omgang skal en stor del af pladsens bevoksning ryddes, og de fleste af de nuværende bygninger på matriklen skal rives ned. For at etablere en moderne holdeplads til autocampere kræver det dog også, at pladsen forbedres. Blandt andet skal der etableres et større bomområde og et betalingssystem, og pladsen skal have en god fundering, da autocampere kan veje op til seks tons.

- Vi skal have trukket autocamperne væk fra motorvejen og ud i vores område. Håbet er, at de også kommer rundt på nogle af campingpladserne, hvis de først har fået en overnatning i Bandholm, siger Birgithe L.H. Pedersen, der forklarer, at turister i autocampere ikke stiller store krav til faciliteter på en Stellplatz, da de har det meste med i bilen.

Borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over, at det lykkedes for kommunen at sælge campingpladsen. Længe så det svært ud, men det endte med, at to bød på pladsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce