Annonce
Lolland

Lokalt lægehus i pilotprojekt om videokonsultation

Videokonsultationerne har været taget godt imod også af de ældre, der har fået behandling på denne måde, fortæller Tommy Sommer. Foto: Claus Hansen

Succes med akut video.

RØDBY På det seneste møde i Sundhedskoordinationsudvalget i Region Sjælland blev det godkendt at arbejde videre med mulighederne for at udrulle et tilbud om akut virtuel konsultation til sårbare ældre.

Når overenskomstforhandlingerne mellem PLO og Danske Regioner er overstået, vil man kigge nærmere på mulighederne for at udrulle en model, som man på lægehuset i Rødby sammen med lægehuset i Sakskøbing det seneste år har været de første til at teste af regionalt.

Med en akutsygeplejerske i hjemmet hos den ældre borger og lægen koblet på via videokonference har det været muligt at klare lægebesøget digitalt.

- Vi har kunnet ringe op til akutsygeplejersken og spørge, om de ikke kunne tage ud til borgeren og tage nogle værdier: blodprøver, blodtryk og sådan nogle ting, og så tage den på video bagefter. Så har vi bagefter kunnet finde ud af, om det er nogen, der skal have et akut sygebesøg, skal indlægges, eller er det noget, vi kan klare selv, fortæller Tommy Sommer, læge og medejer af Lægehuset i Rødby, der også ser det som en måde at bruge ressourcerne bedre.

- Ligeså snart vi kan vurdere en behandling over skærmen i stedet for, at vi skal køre ud at kigge på det, så sparer vi ressourcer. Det er dyrere for regionen og mere tidskrævende, at vi skal køre ud. Kører vi til en patient på eksempelvis Møllecenteret i Nakskov, kan det godt tage halvanden time for kun den patient. En halv times kørsel hver vej, og så skal vi jo også lige snakke med patienten, forklarer Tommy Sommer.

- Og der har været rigtig mange gode ting i projektet. Vores samarbejde med hjemmeplejen er blevet bedre, og det har højnet kvaliteten. De akutsygeplejersker, der kører ud, har kunnet tage nogle flere prøver, og de har fået beføjelser til det, så de kan give os nogle flere oplysninger, når de er derude, fortæller Tommy Sommer.

Tilbagemeldingerne fra patienterne har også været gode, fortæller han.

- Akutsygeplejersken er jo med fra hjemmet, så der står et menneske derude. Så de føler ikke, at det har været sådan en rent mekanisk oplevelse, forklarer Tommy Sommer.

Videokonsultationerne er dog ikke det eneste projekt, som lægehuset i Rødby er med i.

- Vi har også et projekt i gang, som kører på, at man for eksempel ude på Møllecenteret kan tage et EKG (Elektrokardiogram - måling af hjertefunktionen, red.), hvis man har en borger derude, der er dårlig, og sende det direkte til os til vurdering elektronisk. Vi har fået installeret den software, der skal til, og de har fået den hardware, de skal bruge for at sende EKG'er direkte, fortæller Tommy Sommer, der også skal ud at undervise sygeplejersker i at lytte på lunger på en borger og beskrive, hvad de hører.

- Kommunen har indkøbt nogle moderne stetoskoper, som kan overføre lyd via bluetooth. Noget af det nye er, at vi skal prøve at se, om vi rent faktisk kan sende lyden fra hjemmet og direkte til os, så vi kan høre med. Så man ikke bare får det beskrevet, men også hører det, de andre hører. Vi har ikke afprøvet det endnu, men nu har vi i hvert fald fået teknikken til det, siger Tommy Sommer.

  • Videokonsultationerne har været taget godt imod også af de ældre, der har fået behandling på denne måde, fortæller Tommy Sommer. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen