cookie-og-privatlivspolitik
Storstrøms Symfoniorkester har spillet i flere store kirker og sportshaller - her i Rødbyhavn Sportshal for nogle år siden.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Lokalt symfoniorkester nedlagt

Besparelser og mangel på musikere tager livet af Storstrøms Symfoniorkester.
05. december 2018 kl. 14:50 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Efter rundt regnet 60 år med et lokalt symfoniorkester er det nu slut. Storstrøms Symfoniorkester, der frem til 1979 hed Lolland Falsters Symfoniorkester, er blevet nedlagt.

Det meddeler ensemblechef Claus Due.

Lukningen skyldes først og fremmest økonomi. På fem år er orkestrets budget - der betales af Kulturministeriet og de seks kommuner i Kulturregion Storstrøm - blevet mere end halveret fra 1,3 millioner kroner til mindre end 600.000 kroner. Samtidig har det i stigende grad været nødvendigt at hyre professionelle musikere for at besætte alle pladserne, og så slår de 600.000 kroner ikke til.

- Det er ganske simpelt hen ikke nok til at finansiere orkestret, fastslår Claus Due.

Tine Vinther Clausen (V), der er formand for fritids- og kulturudvalget i Lolland Kommune, ønsker ikke at kommentere lukningen. Hun forklarer, at den endnu ikke er endeligt konfirmeret af samtlige kommuner i kulturregionen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Martin Lohse (G), der er formand for både Kulturregion Storstrøm og for kultur, fritid og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Læs også artiklen "Lokalt symfoniorkester har spillet sidste koncert" i onsdagens Folketidende, hvor du også finder historiske fakta om orkesteret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce