cookie-og-privatlivspolitik
Kim og Tina Brandt fra Nysted havde erfaret om Lola-udstillingen under et andet museumsbesøg. Nu har de løst billet til stenalderen hos museumsinspektør Marie Brinch.

3

Billeder

Kim og Tina Brandt fra Nysted havde erfaret om Lola-udstillingen under et andet museumsbesøg. Nu har de løst billet til stenalderen hos museumsinspektør Marie Brinch.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Lola er blevet en populær pige

Museum Lolland-Falster glæder sig over stor interesse for udstillingen på Stiftsmuseet.
13. juli 2020 kl. 20:00 Af John Karlsen

Annonce

MARIBO - Det er helt vildt travle dage.

Det siger museumsinspektør Marie Brinch, Museum Lolland-Falster, der her søndag står i billetsalget ind til udstillingen Lola på Stiftsmuseet i Maribo.

Siden udstillingen åbnede 26. juni, har der været langt over 1.000 på besøg i stenalderpigens verden fra dengang for 5.700 år siden, hvor hun spyttede en gennemtygget begklump ud og dermed afleverede et visitkort, som arkæologer og forskere nu har brugt til at skabe et billede af den unge stenalderpige og hendes verden.

- Usædvanlig fed udstilling, står der på en af siderne i udstillingens gæstebog.


Fredag kom 200

- Lutter positive tilkendegivelser, smiler Marie Brinch.

Hun glæder sig over at have travlt med billetsalget: Fredag nåede besøgstallet op på 200. Lørdag blev det 100 og i går, søndag, 130 børn og voksne.

- Det er en pæn succes, vi har her, siger museumsinspektøren og tilføjer beskedent, at det er svært at sige, hvorfor der kommer så mange.

For der er jo også regeringens corona-sommerpakke, som halverer entréprisen. Det koster frem til 9. august 32,50 kroner for voksne, 50 kroner for pensionister, og der er gratis adgang for alle under 18 år.


Fint bygget op

For Conni Christensen, Nakskov, og hendes datter, Jytte Mellgren, der er på besøg fra Fyn, var det avisens omtale af udstillingen, der vakte interesse.

- Det er jo helt fantastisk, at man kan få så meget viden ud af en begklump, siger Jette Mellgren.

Sammen med sin mor roser hun udstillingen: Den er fint bygget op, når man starter med en filmintroduktion, inden man træder indenfor i Lolas verden.

- Det virker rigtig godt, siger Conni Christensen om udstillingen, der giver et indblik i tilværelsen dengang, Lola spyttede sin begklump ud på Sydlolland.


En god historie

- Det er også den største og mest ambitiøse - og dyreste udstilling, vi hidtil har lavet, siger Marie Brinch og henviser til den støtte til projektet, museet både har fået fra fonde, Lolland Kommune og Femern A/S.

Inde i udstillingen får Lola mor og datter til at efterlyse mere af samme skuffe:

- Gode historier om det, vi her kan være stolte af, siger Jette Mellgren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce