cookie-og-privatlivspolitik
Det er svært at forestille sig byrådssalen her. Men der åbnes op til kip, vinduerne åbnes, væggene bliver hvidmalede brædder, og de rå træbjælker sætter stemningen.

33

Billeder

Det er svært at forestille sig byrådssalen her. Men der åbnes op til kip, vinduerne åbnes, væggene bliver hvidmalede brædder, og de rå træbjælker sætter stemningen.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Lolland Kommune får ny byrådssal i pakhus

BILLEDSERIE: Arbejdet på at lave kommunens nye hovedsæde går i gang mandag.
06. juli 2019 kl. 09:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Byrådet skal sidde under rå træbjælker i stedet for fornem stuk, når de i 2020 indtager den nye byrådssal i Maribo. Byrådets mødested skal flyttes til det gule pakhus, viser renoveringsplanen for kommunens nyerhvervelser i Maribo.

På torvet bliver det gamle rådhus snart hovedsæde for halvdelen af Børn & Unge-sektoren, der flytter ind fra Kidnakken. Der indrettes kontorer i hele bygningen, så den gamle byrådssal deles op i flere rum med glasvægge.

- Men stukken og trædørene bevares, fortæller chef for kommunale bygninger, Lars Gram.

Desuden bliver der ved det gamle rådhus et grønt område med legeplads og en ekstra udgangsdør i Kaj Munk-siden.

Resten af Børn & Unge-sektoren flytter ind i den røde administrationsbygning sammen med IT, HR, økonomiforvaltningen, social- og arbejdsmarked, kultur & fritid og borgerservice.


Qvades bliver gult

I Qvades hovedsæde er der også ændringer på vej. Fredag blev der sagt ok til, at maribonitterne skal vænne sig til helt andre farver på torvepaletten.

- Vores rådgivende arkitekt Beering har fundet et gammelt maleri, der viser, at Qvades bygning var gul med rødt tegltag. Den er faktisk æggeskalsgul i dag, men nu får den lige et par nuancer mere og med røde håndstrøgne tegl, der som bonus er både billigere og mere holdbare end de sortglaserede, fortæller kommunens byggetekniker Gitte Nørregaard Winther.

Hun har i mange måneder ligget i forhandlinger med Slots- og Kulturstyrelsen og brandmyndighederne om hver eneste lille bræt og vindueshaspe. Men nu er det meste altså på plads, og arbejdet går i gang mandag.

I Qvades hovedbygning får direktionen, borgmesteren samt strategi- og udvikling plads. Her bliver der især taget højde for førstesalens bevaringsværdige værdier.

Qvades gule pakhus bliver den største mundfuld. Her skal gulvet i stueetagen sænkes en halv etage. Store cementblokke holder de bærende træsøjler med kopbånd. Blokkene skal stå på et pudset, blankt cementgulv. To gigantiske betonkerner føres igennem alle etager og stabiliserer. Pakhuset skal syne skævt, men være bomstærkt.

I stueetagen skal der være mødefaciliteter. På førstesalen får byrådet til huse i den nye byrådssal, hvor politikerne nu skal vænne sig til at snakke uden om de store træsøjler.

- Politikerne har nikket ja til den nye byrådssal, siger Lars Gram.

Salen bliver et fleksibelt rum, der også kan bruges til andet, når byrådet ikke lige skal debattere.

Mange fredede dele af pakhuset bevares, men der bliver en handicaplift med tilhørende rampe, så alle kan komme til byrådsmøder i fremtiden.

Klik på billedet herover for at se flere billeder og tegninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce