cookie-og-privatlivspolitik
Skitsen af de tre højhuse har i løbet af høringsfasen vakt masser af debat. Nogle har vurderet udseendet af de tegnede højhuse, mens andre har set på størrelsesforholdet. Torben Skab slår dog fast, at dette ikke var tiltænkt som husenes endelige udseende.
Efter planer om højhuse er skrinlagt efter voldsomme protester, er grunden nu sat til salg.
Foto: Lolland Kommunes ideoplæg

Lolland

Lolland Kommune har sat sygehusgrunden til salg

- Vi tror på, at det her projekt er så attraktivt, at vi kan tiltrække investorer og tilflyttere udefra, siger borgmester.
22. oktober 2020 kl. 21:50 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Selv om blæsten nogle gange kan drille, er Maribosøerne ikke kendt for den vilde bølgegang.

Oppe på land er bølgerne til gengæld gået højt det seneste års tid, hvor det var på tale at bygge tre højhuse på grunden, som tidligere husede en række blokke med personaleboliger til det nedlagte Maribo Sygehus.

Planen blev endeligt begravet i foråret, efter massive lokale protester fik politikerne til at sige stop, men noget skal der ske med grunden, som i dag henlægger som en stor græsplæne.

Lolland Kommune har derfor sat det 9.236 kvadratmeter store område til salg, og frem til 16. december kan man byde på den attraktive grund, der er placeret blot 300 meter fra Søndersø.

De kommende bebyggelser vil ikke bare være tæt på den naturskønne sø, men også tæt på bymidten og både skoler og gymnasium.

- Vi tror på, at det her projekt er så attraktivt, at vi kan tiltrække investorer og tilflyttere udefra. Vi har fået analyseret, hvad borgere i andre kommuner tænker om at flytte til Lolland, og det er der faktisk mange, der gerne vil - hvis de kan få den rette bolig, udtaler borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Vil man byde på grunden, skal man også komme med et projektforslag til bebyggelsen på grunden.

Kommunen har i udbudsmaterialet allerede givet tre eksempler på mulig bebyggelse - punkthuse, længehuse og rækkehuse - der kan give inspiration til det fremtidige byggeri.

Samtidig er det ønsket fra kommunen, at der bliver tale om tilbud på enten seniorbofællesskaber eller familieboliger.

Af udbudsmaterialet fremgår det også, at byggeriet må opføres i maksimalt fire etager, og der vil blive lagt vægt på, at den placeres tilbagetrukket fra Søndre Boulevard for at tilgodese naboerne mest muligt.

- Der har tidligere været interesse for grunden, men efter høringen i foråret besluttede økonomiudvalget at starte processen forfra. Vi har ikke lagt os fast på en bestemt form for byggeri. Det afspejler sig også i udbudsmaterialet. Vores budskab til investorer og developere er: Vi vil gerne lade os inspirere, så hold jer inden for nogle få retningslinjer, og kom så med jeres bedste bud på et attraktivt byggeri, siger Holger Schou Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce