cookie-og-privatlivspolitik
For at komme plastikforureningen til livs er det vigtigt at kortlægge, hvor det kommer fra. Derfor inviterer Verdensnaturfonden borgerne ud på ti danske strande i løbet af maj for at deltage i indsamling og kortlægning af plastikaffaldet. (Genrefoto).
Arkivfoto
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Lolland

Lolland Kommune vil hæve strandbeskyttelse

Ni havne skal have nye muligheder.
10. april 2019 kl. 13:30 Af Marianne Knudsen

Annonce

- Hidtil har det nærmest været en forbudszone, konstaterer næstformanden for Lolland Kommunes tekniske udvalg, Henrik Høegh (V).

Sammen med resten af udvalget ser han nu frem til, at strandbeskyttelselinjen på ni havne i kommunen formentlig ophæves. Strandbeskyttelseslinjen omfatter strandbredden og arealet op til 300 meter bag strandbredden.

Med den nye planlov og konsekvensrettelser i Naturbeskyttelsesloven kan kommunerne ansøge Kystdirektoratet om ophævelse af strandbeskyttelsen på havne, og det har kommunen nu gjort for ni.

Fremadrettet bliver det så kommunen selv, der kan give tilladelse til udviklingsmuligheder. Det gælder eksempelvis røgeri på Langø Havn og bungalower på Vejrø Lystbådehavn.


Læs mere om strandbeskyttelsen i Lolland Kommune i onsdagens udgave af Folketidende - enten i E-avisen eller papirform.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce