Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
Verdens tredjestørste dokumentarfilmfestival, CPH:DOX, kommer til Lolland i år.
LOLLAND Når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX til foråret finder sted for 19. gang, bliver det med en række filmforevisninger på Lolland. Det står klart, efter fritids- og kulturudvalget sagde ja til at bakke filmfestivalen op med et tilskud på 35.000 kroner.
CPH:DOX er verdens tredjestørste filmfestival og er gået sammen med en række kommuner om at vise film udenfor København, hvor festivalen ellers er udsprunget fra. Det sker under paraplyen CPH:DOX ON TOUR, og på Lolland bliver det med navnet LOLLAND:DOX.
- Jeg er super glad for de mange samarbejdsaftaler, vi nu har fået etableret rundt omkring i landet. Og meget glad for, at Lolland Kommune også er med, siger programchef Niklas Engstrøm.
Planen er, at filmene skal vises på Nakskov Bibliotek og i Søllested Bio- og Kulturhus. Her vil man også få mulighed for simultant at se film i København, og der vil være livetransmission fra København. Hos CPH:DOX drejer det sig nemlig ikke kun om at vise film, men der arrangeres også debatter og instruktørbesøg for at inddrage publikum.
Det er tanken, at programmet i Lolland tilrettelægges specielt med blik for de temaer og politiske dagsordener, som optager borgerne på Lolland. Der vil altså blive skræddersyet et program direkte til Lolland med eget oplæg eller debat.
CPH:DOX har været i en stor udvikling siden den første festival i 2003, hvor besøgstallet lå på 14.000 til de 114.400, som kiggede indenfor i 2019.
- Vi oplever en kæmpestor interesse for dokumentarfilm i disse år. Danskerne efterspørger ny viden, fordybelse og nye perspektiver på vores fælles virkelighed. Og det kan dokumentarfilm levere, forklarer Niklas Engstrøm.
At Lolland i år bliver en del af festivalen er ikke blot en tilfældighed.
- Da vi sad og kiggede på Danmarkskortet, stod det klart for os, at det ikke måtte blive skævvredet, men at vi gerne ville have CPH:DOX ud i alle dele af landet. Og her så vi Lolland Kommune som en af de kommuner, hvor kulturen faktisk er opprioriteret. Det syntes vi så også blev bekræftet, da vi gik i dialog med kommunen, forklarer Niklas Engstrøm.
Fra fritids- og kulturudvalgets side var det et krav, at der skal være lokale samarbejdspartnere og en lokal forankring, før det kan opnå støtte. Men med den på plads glæder udvalgsformand Tine Vinther Clausen (V) sig over filmfestivalens besøg.
- Det er en god idé, og jeg synes, det er spændende, at dokumentarfilmfestivalen vil komme til Lolland, siger hun.
KOMMENTARER