cookie-og-privatlivspolitik
Lastningen af det første af to skibe, der i denne omgang skal sejle flis fra havnen i Bandholm til København, var godt i gang i fredags.
Lastningen af det første af to skibe, der i denne omgang skal sejle flis fra havnen i Bandholm til København, var godt i gang i fredags.
Foto: Troels Nyerup, Krinak A/S

Lolland

Lolland leverer bæredygtig flis til København

I løbet af weekenden er første skib lagt til kaj i København med flis fra Lolland til varmeproduktion i København.
11. juni 2019 kl. 07:40 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

I fredags blev skibet Listerhav lastet med 1.600 tons bæredygtigt lollandsk flis, der i weekenden er blevet sejlet til København. Det sker som led i HOFOR-aftelen mellem Lolland og København.

- Det er dejligt at se, at vores biomasse kan bruges i København. Lolland har meget at tilbyde inden for energi og miljø, og derfor er det første skib med biomasse fra Lolland med kurs mod København et stærkt symbol på, hvad vi kan bidrage med, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Samarbejder vi intelligent med hinanden, får begge parter både økonomiske og miljømæssige gevinster ud af det.

Det er en holdning, som viceborgmester Henrik Høegh (V) er enig i.

- Vores energiressourcer kan gøre en forskel i kampen for et bedre klima, og det er rigtig godt, at vores biomasse kan anvendes til at gøre fjernvarmen i København grønnere. Jeg glæder mig over, at der er gang i afsætningen af flis og ser frem til, at turen også kommer til fødevarerne.

Flisen skal bruges i det nye, biomassede fyrede kraftvarmeværk på Amager, BIO4. HOFOR-aftalen, som har banet vejen for leverancen, blev indgået mellem Hovedstadsområdets Forsyningsselskab og Lolland Kommune i 2017, og er forlænget frem til 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce