cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Per Houby

Lolland

Lolland presses fortsat af tilflyttere på overførsel

Tæt på en tredjedel af tilflytterne til Lolland Kommune er på
kommunal forsørgelse.
09. februar 2019 kl. 11:56 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND 31 procent af de i alt 1.577 borgere over 18 år, der flyttede til Lolland Kommune i 2018, var på kommunal forsørgelsesydelse.

Størstedelen af de borgere var på henholdsvis førtidspension eller kontanthjælp, viser tal, som forleden blev fremlagt for social- og arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune.

Samtidig viser kommunens egen opgørelse også, at der i 2018 samlet flyttede 154 flere borgere med offentlig forsørgelse ind i kommunen, end der flyttede ud.

- Det viser, at problematikken omkring social eksport til Lolland er fortsat med uformindsket styrke i 2018, slår udvalgsformand Vibeke Grave (S) fast.

På trods af nettotilflytningen af borgere på kommunal forsørgelse så viser kommunens egne tal også, at der i uge 2 i år var 361 færre borgere på offentlig kommunal forsørgelse, end tilfældet var i uge 2 sidste år.

- Så selv om vi modtager en stor gruppe borgere på overførselsindkomst fra andre kommuner, så formår vi altså alligevel at nedbringe det samlede antal borgere på overførselsindkomst i kommunen - og det er meget positivt, lyder det fra Vibeke Grave.


Kan ikke holde i længden

Men hun mener ikke, at kommunen i fremtiden vil kunne holde til lignende flyttemønstre.

- Det er svært at forestille sig, at dette kan fortsætte. Derfor er vores landspolitiske dagsorden om bekæmpelse af social eksport fortsat meget aktuel og vigtig, slår hun fast og gør det meget konkret:

- En gennemsnitlig ydelse ligger på 120.000 kroner pr. borger på kommunal forsørgelsesydelse, og ganger man det op med de 154 borgere, som flyttede til kommunen i 2018, så giver det en ekstra udgift på næsten 18 millioner kroner. Det er jo ikke penge, vi kan blive ved med at finde selv, siger hun.

Vibeke Grave mener derfor, at der er behov for, at staten burde betale en del af de kommunale udgifter til borgere på overførsel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce