cookie-og-privatlivspolitik
Plejehjemsbeboere i Nakskov blev vaccineret for en uge siden.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Lolland venter på nye vacciner

I Lolland Kommune vides det endnu ikke præcis, hvornår de næste vacciner er klar.
11. januar 2021 kl. 16:40 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND Fredag eftermiddag blev de sidste beboere på plejecentrene vaccineret i Lolland Kommune, og dermed kom Lolland også gennem den første fase vaccinationer. De meddelte kommunen fredag aften.

Indsatsen gik i gang i tirsdags klokken 12.30, hvor der blev givet vacciner ved plejecenter Skolebakken i Nakskov.

"Langt de fleste af borgerne på kommunens plejecentre har takket ja til vaccinen, og vaccinationerne gået godt og helt efter planen," hedder det i kommunens meddelelse, hvor der også står, at det sidste stik blev givet i fredags.

At det er gået helt efter planen skyldes ikke mindst et glimrende samarbejde med både kommunens praktiserende læger og Region Sjælland. Arbejdet er blevet løst flot og profesionelt, skriver Lolland Kommune, som også roser medarbejdere og ledere på plejecentrene for en ekstraordinær indsats gennem forløbet.


Ikke flere vacciner

I hele landet er man nu færdige med den første af de tolv vaccinationsgrupper, og man kan gå videre til den næste. I Lolland Kommune må det dog vente lidt, da der ikke er vacciner til at tage hul på den næste gruppe borgere.

Efter at man er færdige med alle plejecentre, er turen nu kommet til hjemmeboende borgere, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp. De vil i nær fremtid få et brev i e-boks, hvor de kan gå ind og booke tid til vaccinationen. Så længe vaccinerne ikke er klar, er det dog ikke muligt at booke tider.

- I Lolland Kommune ved vi endnu ikke præcis, hvornår de næste vacciner er klar. Vi informerer om det her på hjemmesiden, så snart vi ved mere, hedder det i skrivelsen, hvor der indstilles til, at man ikke ringer og spørger kommunen men blot holder et vågent øje med hjemmesiden.

Borgerne skal selv sørge for transport til vaccinationscentret, som enten vil være i Nykøbing eller i Maribo. Der er, som omtalt i Folketidende i fredags, planer om et vaccinationscenter i forbindelse med testcentret i Maribo, men det er uklart, hvornår det vil blive åbnet.

Kan man ikke komme ud af hjemmet, eller kan man ikke selv eller med hjælp fra en pårørende transportere sig til vaccinationscentret, vil man blive kontaktet af Lolland Kommune, som så vil stå for bookingen af vaccinationstiderne.

Vaccinationen er gratis at modtage, og hos Sundhedsstyrelsen forventer man, at man er i gang med at vaccinere ni af de tolv grupper inden udgangen af marts. Det afhænger dog af, hvor meget vaccine Danmark modtager.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce