cookie-og-privatlivspolitik
Sidste år brugte udvalget blandt andet masterplanspuljen til renovering af tennisbaner i Nakskov.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Lollands fritidsfaciliteter under lup

Lolland Kommune er gået i gang med en version 2.0 af den omdiskuterede masterplan.
07. februar 2019 kl. 15:40 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

I 2013 godkendte byrådet i Lolland Kommune en omdiskuteret masterplan, der skulle flytte penge fra mursten til udvikling i de lollandske kultur- og fritidstilbud. Arbejdet med en opdatering af planen er netop sat i gang, og de seneste dage har kommunen holdt en række workshops med repræsentanter fra kommunens mange foreninger.

I modsætning til den seks år gamle plan vil idrætshallerne denne gang blive inddraget, og det er ikke så lige til. Der er nemlig stor forskel på de mange haller.

- Det gør det hele lidt rodet og mudret, at der er så mange forskellige variationer af kommunale haller og selvejende institutioner, siger formanden for fritids- og kulturudvalget, Tine Vinther Clausen (V).

I Maribo er Maribo Hallerne en kommunal bygning, men indholdet er en selvejende institution. I Nakskov er svømmehallen kommunal, men ikke varmtvandsbassinet, der er en del af Nakskov Idrætscenter, og sådan veksler det fra hal til hal.

Kommunen er sammen med DGI gået i gang med en kortlægning af alle faciliteter, og efter planen skal den opdaterede masterplan være klar til politisk behandling lige før sommerferien. Planen skal tage højde for den udvikling, der i dag opleves i hele landet, hvor flere efterspørger mere selvtræning og mindre almindeligt holdidræt.

Udvalgsformanden håber også at få afklaret, om man med masterplanen skal arbejde for udvikling af tilbuddene på Lolland, som var den oprindelige tanke, eller man skal bruge penge på renovering af de tilbageværende faciliteter, som det har været tilfældet de senere år.

Læs mere om historien i dagens udgave af Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce