cookie-og-privatlivspolitik
Lolland byder på et væld af oplevelser for de mange turister, der lige nu cykler rundt og holder sommerferie.

2

Billeder

Lolland byder på et væld af oplevelser for de mange turister, der lige nu cykler rundt og holder sommerferie.
Foto: Claus Hansen, Jan Knudsen, Anders Knudsen, Ingrid Riis. Fotocollage: Benedicte Lorenzen

Lolland

Lollands sommerturister cykler derudad

Med sit ofte flade landskab og smukke natur indbyder Lolland til cykelture, og det er præcis, hvad rigtig mange turister efterspørger.
01. august 2021 kl. 15:10 Af Benedicte Lorenzen

FAKTA
Ni lollandske cykelruter
1. "I havørnens land" - Oplev Naturpark Maribosøerne fra landsiden.
2. "Safari på cykel" går til Knuthenborg Safaripark.
3. "Cykeløerne" følg nordkysten til Femø, Fejø og Askø.
4. "Skov, kyst og vin" - oplev smuk natur og kultur.
5. "Vilde heste" går til Sydlolland og Saksfjed-Hyllekrog.
6. "De lollandske alper" - oplev det kuperede landskab Ravnsby Bakker.
7. "Det flade Lolland" - oplev kultur og flad natur.
8. "Langs Fjorden" - oplev Naturpark Nakskov Fjord.
9. "Nordens drue" - oplev den nordlige del af Naturpark Nakskov Fjord.
Se mere: www.naturlandet.dk

LOLLAND "Jeg er så glad for min cykel, man kommer hurtigt langt omkring, og det fordi på en cykel, der går det let som ingenting." Povl Kjøllers gamle børnesang fra 1973 kunne faktisk lige så godt været skrevet til turismen på Lolland anno 2021.

Med sit flade landskab og smukke natur vækker Lolland nemlig cykeltrangen i de mange turister, der ferierer i kommunen. Det fortæller Malene Haarbo, der er gæsteservice-ansvarlig hos Visit Lolland-Falster:

- En af de store tendenser er turister, der vil cykle. Der er dem, der er decideret på cykelferie, men vi har også fået mange, der kommer i bil og har cyklen med, fordi de gerne vil på oplevelsesture på Lolland, siger hun og fortsætter:

- Cykelturismen så vi også sidste år, så i år har vi fået lavet et cykelkort, der dækker hele Lolland-Falster, som vi deler gratis ud. Det giver turisterne et godt overblik over, hvad der er at opleve rundt omkring.


Turismen blomstrer igen

Generelt tegner sommeren 2021 til at blive lige så god som sidste år for den lollandske turisme, der lige nu tiltrækker mange danske turister. Noget, de mærker på turistkontorerne:

Annonce

- Vi kan se, at billedet fra sidste år også tegner sig i år, hvor vi har mange danske turister og faktisk også rigtig mange, der besøger Lolland for første gang. Det kan vi tydeligt høre, når folk kommer ind og spørger, hvad de skal opleve i den uge, de holder ferie her, fortæller Malene Haarbo.

De mange besøgende har dog lagt et pres på overnatningen, hvor det er tæt på umuligt at få noget, hvis du kommer ind fra gaden:

- Der er stort set fuldt udlejet på overnatningsstederne hele juli. Dagligt har vi folk, der kommer ind og spørger, om vi kan hjælpe med et sted at overnatte, og der må vi melde udsolgt. Det er ofte cykelturister, der er kørt ud i det blå uden at booke overnatninger på forhånd, og så prøver vi at hjælpe, så godt vi kan, siger Malene Haarbo.

Meldingen om fuldt optaget lyder fra flere steder i den lollandske turistindustri. Blandt andet på Postbåden i Nakskov, hvor skipper Otto Paludan også møder mange cykelturister:

- Vi har sejlet med fulde skibe, siden skolernes sommerferie begyndte. Der er nærmest 30 med på hver afgang, så vi kan ikke klare flere. Så ja, vi må da sige, at det går rimelig godt, konstaterer han og tilføjer:

Annonce

- Vi har faktisk også en del turister med cykler, som står af på Albuen eller Langø. Vi ser dog også, at cykelturister stiller cyklen på kajen, inden de tager ud med Postbåden, og så cykler de videre, når vi vender tilbage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE