cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge oplægget til Dansk Kyst- og Naturturisme skal der udvikles en vision for det nye vestlige forland ud for Rødbyhavn, og forbindelserne skal styrkes længere ud i den sydlollandske geografi.
Ifølge oplægget til Dansk Kyst- og Naturturisme skal der udvikles en vision for det nye vestlige forland ud for Rødbyhavn, og forbindelserne skal styrkes længere ud i den sydlollandske geografi.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Lollands sydkyst skal have flere turister

- Vi skal derfor være dygtige til at udvikle de muligheder, der venter, nu hvor
Femern-byggeriet er gået i gang, siger borgmester.
04. juli 2021 kl. 17:30 Af Peter Levinsen Hansen

SYDLOLLAND Lolland Kommune er blandt de seks udvalgte områder på Sjælland og øerne, der har fået støtte fra Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania.

Støtten skal gå til at få udviklet en plan for Lollands sydkyst, nærmere bestemt området fra Hyllekrog i øst, via sydkysten til Nakskov Fjord og Nakskov by. Dog med særligt fokus på strækningen fra Rødbyhavn til Hummingen.

- Turisme er i forvejen et særdeles vigtigt erhverv for Lolland, og mange har allerede fået øje på vores områdes mange kvaliteter. Det gælder både borgere, politikere, turister og investorer. Vi skal derfor være dygtige til at udvikle de muligheder, der venter, nu hvor Femern-byggeriet er gået i gang, og det er oplagt, at vi med den nye aftale med Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme får en unik mulighed for ikke blot at gribe bolden, men også at spille den klogt. Så vi på længere sigt kan nå de mål, vi gerne vil, siger Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune.

Den nye udviklingsplan handler blandt andet om at udvikle en realistisk vision, inddrage borgere og interessenter, beskrive sammenhænge og bidrage til at fastlægge en klar identitet for området. Samtidig vil der i området fra Rødbyhavn til Hummingen blive lagt ekstra vægt på infrastruktur, overnatningstilbud, rekreative områder, oplevelsesturisme, investeringsmuligheder og kommercielle interesser.

- Lolland-Falster kan blive et nyt kraftcenter for international kystturisme i Østdanmark, og vi tror på, at vores turisterhverv kan få samme fremtrædende betydning i vores område, som det for eksempel har på den danske vestkyst eller den tyske Østersøkyst, fastslår Holger Schou Rasmussen.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE