cookie-og-privatlivspolitik
Odsherredsbanen (billedet) og Tølløsebanen kører med Lint 41-tog, der har ERTMS installeret. Så de to baner bytter Lollandsbanen tog med.
Odsherredsbanen (billedet) og Tølløsebanen kører med Lint 41-tog, der har ERTMS installeret. Så de to baner bytter Lollandsbanen tog med.
Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Lolland

Lollandsbanen låner togsæt

Lollandsbanens tog lever ikke op til nye standarder, så for fortsat at kunne køre til Nykøbing rykker Lokaltog rundt på sine togsæt.
21. april 2021 kl. 06:13 Af David Arnholm

LOLLAND Banedanmark er i fuld gang med at udskifte signalsystemer på jernbanen. Gamle signaler langs skinnerne og på stationerne udskiftes med ERTMS-systemet (European Railway Trafic Management System), der via radiosignaler sender besked direkte til computerskærme om bord på togene.

Til december tages ERTMS i brug på Nykøbing Station, og så skal de tog, der kører til Nykøbing, også have ERTMS-systemet installeret. Det har Lollandsbanens IC2-tog ikke, og det er staten og Banedanmarks opgave at stå for denne opgradering. Lokaltog og Region Sjælland har derfor løbende presset på for at få gennemført installationen, men hele udrulningen af ERTMS-systemet er blevet forsinket.

Lollandsbanens tog ventes derfor først at få systemet installeret i begyndelsen af 2023, så fra december i år kan de ikke køre til perron i Nykøbing.

Det går selvsagt ikke, og derfor vil Lokaltog, som driver Lollandsbanen, gennemføre en rokade og flytte rundt på de togsæt, der bruges på forskellige lokalbaner.

Det indebærer, at Lollandsbanens IC2-tog byttes ud med Lint 41-tog fra Odsherredsbanen og Tølløsebanen. Lint 41-togene har nemlig fået installeret ERTMS, og Holbæk Station tager først ERTMS i brug i december 2024, så der kan Lollandsbanens IC2-tog godt gøre nytte, selv om de ikke er udstyret med ERTMS.

Annonce

"Det er Movia og Lokaltogs vurdering, at den nuværende betjening med samme kvalitetsniveau vil kunne opretholdes på alle banerne med rokaden", lyder det i en orientering, som Region Sjællands udvalg for regional udvikling har fået om sagen.

Læs også artiklen: "Batteritog på vej"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE