cookie-og-privatlivspolitik
Et skib på Nakskov Fjord. Et eksempel på en akvarel, der formentlig kommer med.

4

Billeder

Et skib på Nakskov Fjord. Et eksempel på en akvarel, der formentlig kommer med.
Foto: Philip Rasmussen

Lolland

Lovestorm udgiver akvarel-bog

Arkitekt Philip Rasmussens skildringer af Lolland-Falster samles i bog.
26. januar 2020 kl. 16:17 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Lolland-Falster Lovestorm tager nu et nyt middel i brug i arbejdet med at fortælle om Sydhavsøernes kvaliteter: udgivelsen af en bog med en samling af arkitekt Philip Rasmussens akvareller med lokale motiver.

Bestyrelsesmedlem Anne-Lise Becker fortæller, at Lovestormen har fået mange opfordringer til at udgive akvarellerne, da de er med til at profilere Lolland-Falster. Og så er de ikke bare smukke, men har også mange gange været med til at overbevise om at iværksætte projekter af stor betydning lokalt.

Med pensel og vandfarver har Philip Rasmussen således visualiseret højvandssikringen af Nakskov Havn, omdannelsen af værftsområdet til MHI Vestas fabrik, de røde cykelstier i Nakskov, den nye Storstrømsbro og planerne om en fremskudt færgehavn ved Tårs og Nykøbing Ø, så man kan se det hele for sig.

- Philip Rasmussens akvareller har været et meget effektivt værttøj, når der skulle formidles og gennemføres større projekter, siger Anne-Lise Becker.

Bogen rummer dog ikke de akvareller, der beskriver projekter og visioner, som endnu ikke er realiseret. I stedet skal bogen med Philip Rasmussens ord give et indtryk af øjeblikssituationen på Lolland-Falster.

Bogen er derfor inddelt i temaer, der præsenteres i korte tekster på både dansk og engelsk, og Philip Rasmussen håber, at den kan bidrage til at give læseren et nyt blik på Lolland-Falster.

- Kombinationen af faktuel viden og streg skal meget gerne gøre, at læseren kommer ind i bogen med én opfattelse og ud med en anden, siger Philip Rasmussen.

Han vil i bogen både formidle naturen, byerne og industrien, og han har blandt andet fået lov at komme ind at tegne i Vestas produktionshaller. Det er med andre ord ikke alle akvarellerne, der er skabt endnu, ligesom teksterne skal finpudses.

Endnu er finansieringen heller ikke på plads endnu, og derfor er der ikke sat en udgivelsesdato. Håbet er dog, at bogen - der efter planen skal udkomme i et oplag på 4.000 eksemplarer - kan blive klar tidsnok til at kunne lanceres ved Lovestormens fødselsdag i april.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce