cookie-og-privatlivspolitik
Lukas Olsen og Selina Kobbernagel træner starter, så de er helt klar til europamesterskaberne i Spanien. Starten er vigtig for at komme hurtigt ud til første bøje, hvor man nemt kan blive klemt.

2

Billeder

Lukas Olsen og Selina Kobbernagel træner starter, så de er helt klar til europamesterskaberne i Spanien. Starten er vigtig for at komme hurtigt ud til første bøje, hvor man nemt kan blive klemt.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Lukas og Selina kæmper for de danske farver

Lokal livredderklub med til EM i havlivredning.
15. september 2021 kl. 19:00 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Temperaturen tirsdag eftermiddag var på den lune side for en dag midt i september, men noget lavere end de 30 grader, som venter i Valencia i Spanien.

Selina Kobbernagel og Lukas Olsen fra Lolland Falster Livredderklub tog natten til onsdag turen mod Spanien for at repræsentere både Lolland og Danmark.

For begge livreddere er det første gang, de deltager i et europamesterskab, og de glæder sig begge.

- Det bliver en fed oplevelse. Der er ikke mange, som kan sige, at de har været med til et europamesterskab, siger Lukas Olsen, der ligesom sin klubkammerat har flere store stævner bag sig.

For at nå det niveau, som de to lollandske atleter har nået, kræver det masser af træning. Endnu er havlivredning en nichesport, men der bliver gået til den. Fem af ugens syv dage står på træning, og de har også været på en speciel landsholdstræning på Bellevue for at blive helt klar til de kommende dages strabadser.

Annonce

- Vi rejser natten til onsdag og kommer hjem søndag nat, fortæller Selina Kobbernagel, som er en af de absolut yngste blandt de 14 danske deltagere og dermed også en af de yngste overhovedet ved stævnet.

I Spanien venter flere forskellige discipliner, og begge skal ud i boardrace, surfski, beachsprint og oceanman. De to lollandske livreddere sigter begge mod placeringer midt i feltet, og rigtig gerne blandt de 16 bedste, da det giver kvalifikation til verdensmesterskaberne i Italien.

Derfor er de sidste dage inden afrejsen også brugt på at øve starter.

- Vi skal have dem øvet, så de sidder der 100 procent. En god start betyder, at man kan komme først ud til den første bøje, hvor det ellers kan være svært at komme rundt, når vi er mange, forklarer Selina Kobbernagel.

Lukas Olsen nikker til beskrivelsen.

Annonce

- Kommer du rundt blandt de første ved bøjen, er der åbent vand foran dig, og så kan du se, hvordan du vil klare dig, og skal ikke kæmpe for at indhente andre, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE