cookie-og-privatlivspolitik
Kofoedsminde set fra luften.
Kofoedsminde set fra luften.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

MRSA på Kofoedsminde

Kæmpeinstitution må trække på ekspertisen.
03. februar 2019 kl. 09:10 Af John Karlsen, John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Specialinstitutionen Kofoedsminde i Rødbyhavn har gennem nogle måneder kæmpet mod MRSA-bakterier, som er konstateret hos både beboerne og medarbejdere "i et væsentligt antal".

MRSA er stafylokokker, der er resistente over for de antibiotika, man normalt bruger til at behandle stafylokokinfektioner.

Ifølge forstander Kay Jokil er ingen af de inficerede syge. Sådan er det ifølge Statens Seruminstitut generelt i langt de fleste tilfælde af dem, der er bærere af MRSA-bakterier.

- Det er klart, at sådan noget i starten giver utryghed blandt kollegerne, siger FOAs fællestillidsmand på Kofoedsminde, Susann Lykke Nygaard, om situationen blandt medarbejderne.

Hun mener dog, at der efter løbende vejledning efterhånden er "rimeligt ro på". Da virussen blev konstateret for nogle måneder siden, blev der tilknyttet specialister til opgaven med bekæmpelsen. Region Sjælland har egen MRSA-enhed, og det er herfra, der er sat ind med ekspertise. Der er blandt andet gennemført en gennemgribende rengøring af de berørte lokaliteter på institutionen. Det er sket med bakteriedræbende midler og i beskyttelsesudstyr.

- Det er svært at komme af med igen, erkender forstander Kay Jokil om MRSA.

Indsatsen har desuden omfattet udarbejdelse af vejledinger til personalet, og hygiejnesygeplejersker fra Lolland Kommune og Region Sjælland har gennemført kurser i generel hygiejne for medarbejderne. De har også alle fået tilbud om screening for MRSA-bakterier, og dem, der har vist sig at være bærere, er kommet i behandling med efterfølgende seks måneders kontrolforløb.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce