cookie-og-privatlivspolitik
Badebroen på Hestehoved får først den planlagte sauna i sensommeren. Om selv broen kan renoveres nu, før badesæsonen, er uklart.

3

Billeder

Badebroen på Hestehoved får først den planlagte sauna i sensommeren. Om selv broen kan renoveres nu, før badesæsonen, er uklart.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Må vente på en sauna

Projekt på badebroen på Hestehoved udskydes.
29. april 2021 kl. 10:41 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Igennem en måneds tid har avisen sprugt til, hvorrnår renoveringen af badebroen på Hestehoved og byggeriet af den planlagte sauna påbegyndes.

Nu må programdirektør Tim Jeppesen fra Nakskov 2030 skuffe med, at det formentlig først bliver efter badesæsonen:

- Der er to ting, der driller, så konklusionen er, at vi nok ikke kommer i gang på denne side af badesæsonen, men måske kan vi godt alligevel gå i gang med den lette renovering af selve badebroen, siger han.

- Det har været en udfordring at få brohovedet til at kunne rumme det, vi ønsker, indenfor den tilladelse, som Kystdirektoratet har givet. Men nu har arkitekt Philip Rasmussen fået en idé, så omklædningsrum kan være under broen, fortæller Tim Jeppesen.

Det andet, der driller, er, at leveringstiden på træ og materialepriserne er steget her under corona-pandemien, så det bedste bud er, at arbejdet påbegyndes i midten af august.

Annonce

Arbejdet er i øvrigt så dyrt, at det skal i udbud. Park og Vej vil kunne byde, hvis den kommunale afdeling har kræfter til at udføre det, oplyser programdirektøren.

Badebroen på Hestehoved er nedslidt, og der er ydet et tilskud på 900.000 kroner fra Realdanias program "Underværker," som sammen med et tilskud fra Nordea-fonden på 325.000 kroner og fra Nakskov 2030 på 200.000 kroner har muliggjort den nødvendige opgradering.

Pengene er givet til at istandsætte selve badebroen samt at supplere med sauna til vinterbaderne og ekstra omklædningshus.

Broen skal have et nyt brodæk af egeplanker, og gelænderet lakeres hvidt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE