cookie-og-privatlivspolitik
På Vestre Landevej dyttede og vinkede de forbipasserende bilister til sygeplejerskerne for at vise støtte til deres faglige kamp. 
- Vi mærker en kæmpe opbakning i befolkningen. Vi kæmper jo ikke kun for os. Vi håber, vores kamp smitter af på andre kvindefag, der også oplever forskel i lønniveauet, siger hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Sygeplejeråd Ulla Birk Johansen.

13

Billeder

På Vestre Landevej dyttede og vinkede de forbipasserende bilister til sygeplejerskerne for at vise støtte til deres faglige kamp. - Vi mærker en kæmpe opbakning i befolkningen. Vi kæmper jo ikke kun for os. Vi håber, vores kamp smitter af på andre kvindefag, der også oplever forskel i lønniveauet, siger hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Sygeplejeråd Ulla Birk Johansen.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Mærker stor opbakning

BILLEDSERIE: Sygeplejersker med strejkebannere vinkede bilisterne hjem i Maribo.
03. august 2021 kl. 14:40 Af Birgitta Andersen

MARIBO Mandag eftermiddag klokken 16 bevægede en flok rødklædte sygeplejersker sig fra Lidl på Brovejen i Maribo op til motorvejstilkørslen.

Sygeplejerskerne var ikke udstyret med bandager, sprøjter og medicinæsker - men havde i dagens anledning taget strejkeskiltene i hånden for at vinke til bilisterne, der kørte forbi.

De fremmødte repræsenterede et bredt udsnit af sygeplejersker i området. Der var pensionisten, for hvem kampen for ligeløn er en livsmission, der var traumesygeplejersker samt visitations- og dialysesygeplejersker.

- Alle de medlemmer, jeg taler med, vil rigtig gerne støtte sagen. Det er jo alle, der kæmpes for, fortæller sygeplejerske Gitte Schibitz Balsfeldt.

Det er første gang, strejken for alvor bliver synlig i Lolland Kommune, der ellers ikke har mærket meget til den, fordi kommunen ikke har et sygehus. Men der er mange sygeplejersker ansat i Lolland Kommune, og de kan godt blive indbefattet i strejken senere.

Annonce

- Så kan vi godt få et problem med at dække et nødberedskab ind i det ene team. Vi mangler så mange sygeplejersker i forvejen, at det bliver svært. Det er jo også en del af problemet. Jo sværere det bliver at finde sygeplejersker at ansætte, jo større bliver arbejdspresset, siger Gitte.

Formålet med vinke-missionen er naturligvis at gøre opmærksom på den aktuelle strejke, hvor sygeplejerskerne kæmper for bedre løn og et mere retfærdigt, kønsneutralt lønsystem. En kamp, der mandag førte til varsling af, at sygeplejersker i nabokommunen skal indbefattes fra næste uge.

- Hvis vi skal strejke, gør vi det. Men det er hårdt både for os og for de patienter, det går ud over. Så vi håber da, at politikerne - også de lokale - vil lytte og gøre noget inden da.

I dag klokken 16 er sygeplejerskerne klar til at vinke til bilisterne igen. Denne gang kan man møde dem ved Lienlund i Nakskov.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE