cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Mand fundet skyldig i drabsforsøg på ekskone

- Når man gjorde alle de tre ting, så havde man til hensigt at dræbe, konkluderer anklager Charlotte Skovand.
27. februar 2021 kl. 09:10 Af David Arnholm

BRANDERSLEV Hvad straffen bliver, har Retten i Nykøbing endnu ikke taget stilling til. Men i forbindelse med et retsmøde i den forløbne uge afgjorde retten, at en 58-årig mand fra Smørum er skyldig i forsøg på manddrab på sin ekskone.

Anklager Charlotte Skovmand fortæller, at det blandt andet skyldes kvindens forklaring.

- Retten fandt hendes forklaring om forløbet troværdig og magen til det, der fremgik af anklageskriftet, siger Charlotte Skovmand.

Blandt andet lagde retten vægt på, at manden gjorde en hel stribe forsøg på at slå ekskonen ihjel den aften i Branderslev 16. august sidste år. Ikke alene forsøgte han at smide hende ud ad et vindue, han prøvede også flere gange at kvæle hende med hænderne, og til slut kastede han fliser mod hende.

- Når man gjorde alle tre ting, så havde man til hensigt at dræbe, konkluderer Charlotte Skovmand.

Annonce

Motivet hænger formentlig samen med, at manden og kvinden var i gang med en separationsproces, ligesom mandens personlige forhold kan have spillet ind.


Sporet med gps

Han var i øvrigt også tiltalt for uberettiget at have sporet kvinden ved at montere en gps på den bil, hun kørte i, men dette forhold blev han frifundet for. Det kunne nemlig ikke bevises, at det var med henblik på at spore hende, at gps'en var monteret på bilen.

Manden forklarede således i retten, at den var sat på som en foranstaltning mod tyveri af bilen, og den forklaring kunne retten ikke afvise.

Som nævnt blev der ikke forleden fastsat en straf. Det sker først 15. april, da retten først skal have en erklæring om mandens mentale tilstand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE