cookie-og-privatlivspolitik
Der var masser af tomme pladser, for kun cirka en tredjedel af de tilmeldte dukkede op til velkomstarrangementet i Nakskov.

9

Billeder

Der var masser af tomme pladser, for kun cirka en tredjedel af de tilmeldte dukkede op til velkomstarrangementet i Nakskov.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Mange udeblev fra velkomstfest

Kommune bød nye tilflyttere velkommen med stort arrangement - Men ikke alle tilmeldte mødte op.
13. september 2021 kl. 20:31 Af Palle Nevad Frandsen

NAKSKOV Hvis der er lidt skuffelse at spore hos både Lolland Kommune og en masse frivillige foreninger efter lørdagens velkomstarrangement for nye borgere, er det fuldt forståeligt.

Der var omkring 300 tilmeldte til arrangementet, men det var kun cirka en tredjedel, som mødte op i Nakskov Idrætscenter lørdag formiddag til musikalsk underholdning, gratis buffet og muligheden for at møde det lollandske erhvervs-, forenings- og kulturliv.

- Til gengæld betyder det, at I kan tillade jer at gå til buffeten tre eller fire gange, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S), da han bød velkommen.

Under spisningen sørgede Lolland Musikskole for underholdningen, og snakken gik lystigt ved bordene, da borgmesteren atter tog ordet.

Han gav en præsentation af Lolland, der udmærker sig på landkortet ved i øjeblikket at vokse sig større og større.

Annonce

Det skyldes selvfølgelig arbejdet på den faste forbindelse til Tyskland, hvor flere af deltagerne i arrangementet uden tvivl også arbejder.

- Når byggeriet er færdigt, er Lolland faktisk vokset med halvdelen af Frederiksberg Kommunes størrelse, og for at blive i den sammenligning er Knuthenborg Safaripark større end hele Frederiksberg Kommune, og ser vi på de to kommuner overfor hinanden, er Lolland 100 gange større end Frederiksberg, forklarede Holger Schou Rasmussen.

At byggeriet allerede nu trækker masser af folk til, er den nye internationale skole et godt bevis på. Den fyldes hurtigt op, og borgmesteren er klar over, at man kommunalt står med en udfordring, når skolen når elev nummer 101. Men det er en positiv udfordring, som man tager til den tid.

- På Lolland tager vi imod borgerne med gæstfrihed, uanset om de kommer fra Polen, Pakistan og Præstø, men uden de mange frivillige hernede ville der være meget, som ikke fungerede, lød det fra borgmesteren.

Når arrangementet næste gang bliver gentaget, vil det måske også gavne forståelsen, at taler bliver holdt både på dansk og engelsk, for som international kommune vil der være stor sandsynlighed for, at ikke alle tilflyttere endnu mestrer det danske sprog, når de møder op.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE