cookie-og-privatlivspolitik
Fredag var Thomas Dambo og de frivillige troldebyggere kommet rigtig langt med Maribo-trolden. De bygger videre i ugens løb, hvor troldens fuglehuse også skal bygges.
Fredag var Thomas Dambo og de frivillige troldebyggere kommet rigtig langt med Maribo-trolden. De bygger videre i ugens løb, hvor troldens fuglehuse også skal bygges.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Maribo Craft Days i størrelse XL går i luften

Festivalen for håndarbejde, håndværk og bæredygtighed fylder de næste dage Maribo med mennesker.
11. oktober 2021 kl. 17:25 Af Birgitta Andersen

FAKTA
Det var Bodil Egeberg fra BEO BEO Quilteværksted, der fik ideen til Maribo Craft Days.
Hun fik lokket de andre i Maribos seks håndarbejdsbutikker med på ideen, og så var festivalen skabt.
I år har festivalen haft eksplosivt vokseværk. Derfor er der ansat et projekthold, der skal sørge for at sejle Maribo Craft Days 2021 roligt gennem ugen.
Se hele programmet for Maribo Craft Days på www.maribocraftdays.dk

MARIBO I et par år har Maribo Craft Days levet sit liv som lille, hyggelig håndarbejdsfestival. Men i år har festivalen i dén grad vokseværk og er gået fra en størrelse medium til en størrelse XL.

Maribo Craft Days træder nålen, spidser pennen og griber hammeren fra i morgen klokken 10. Et digert program byder festivalens gæster indenfor i en verden af broderi, strik, applikationer, patchwork, graffiti, malerkunst, motorsavskunst, tegning, upcyckling, genbrug, trædrejning og meget, meget mere i de seks dage, festivalen varer.

Byens handlende, foreninger og institutioner er også denne gang med på Craft Days-vognen med gode tilbud, udstillinger og arrangementer. Og Maribos egne håndværkere, kunstnere og håndarbejdere vil også på tæerne. Minibyen holder ekstraordinært åbent mandag til torsdag fra 10-12, hvor man kan følge byggeriet af domkirken. Der er remisedage på Museumsbanen tirsdag, torsdag og fredag. Og vægterne går runder tirsdag og torsdag klokken 17.30.


Troldet tilløbsstykke

Det store tilløbsstykke må uden tvivl være den nye Thomas Dambo-trold, der allerede nu er ved at tage form på sin plads i Bangshaveskoven mellem campingpladsen og frilandsmuseet.

I sidste uge byggede kunstneren og en gruppe frivillige løs på trolden, og i weekendens løb har mange lollikker lagt vejen forbi for at følge projektet.

Annonce

Men man kan selv være med til at sætte sit eget præg på Maribos trold. Trolden skal holde en masse fuglehuse, og de fuglehuse kan man være med til at bygge, hvis man kigger forbi skoven tirsdag eller onsdag mellem klokken 10 og 15.

Er man ikke til fuglehusebyggeri, så er der rigeligt andet at tage sig til.

Festivalugen byder på et væld af workshops og udstillinger. Man kan blandt meget andet få tips og tricks til broderi, strik, julehjerteflet, keramik, patchwork og symaskinemestring.

Man kan også høre om kasketten i det 21. århundrede, lave tasker af traktorslanger, og sågar tegne på en bil. Onsdag er der bad ass broderi workshop med titlen "Brodér for fa'en" på Munkstuen.

På Ungdomsskolen skal bygningen have et nyt gavlmaleri. Kunstnerduoen K-O-N-T-O og ungdomsskolens elever vil skabe værket i løbet af ugen. Der er fernisering fredag eftermiddag.

Annonce

Ugen igennem er der også en række foredrag og debatter. Eksempelvis fortæller forfatteren Kaspar Colling Nielsen om sin bog "Det Europæiske forår" onsdag. Torsdag fortæller Signe Wenneberg om hverdagsaktivisme på Factory Lodge i Holeby, mens Leo Christensen viser rundt på Globen.

Fredag klokken 14 forklarer psykologen Anne Kirketerp, hvad det hele egentlig drejer sig om. Hun fortæller, hvorfor håndarbejde og håndværk giver os en følelse af velvære og giver et videnskabeligt bud på, hvorfor det er vigtigt at have gang i 10 projekter på samme tid.

Mindre kan heller ikke gøre det, hvis man skal nå alt det, som Maribo Craft Days byder på i ugens løb.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE