cookie-og-privatlivspolitik
Stine Michael og EventyrOrkestret spillede familiejazz og havde den svære opgave at få folket til at danse i sommerheden. Men børnene var helt med og skrålede for fuld hals.

46

Billeder

Stine Michael og EventyrOrkestret spillede familiejazz og havde den svære opgave at få folket til at danse i sommerheden. Men børnene var helt med og skrålede for fuld hals.
Foto: Flemming Karlsen

Lolland

Maribo Jazz Festival Special satte fut i torvet

Maribo Jazz Festival Special var noget helt andet, men fyldte torvet med glade mennesker og god musik.
17. juli 2021 kl. 06:10

MARIBO Coronaen stak også i år en kæp i hjulet på Maribo Jazz Festival. Men bestyrelsen havde alligevel kæmpet for at få jazzede toner til byen, og fredag lykkedes det imod alle odds at stable en Maribo Jazz Festival Special på benene på torvet.

Det var langt fra den firedages festival, hvor hele byen syder og lyder af hede jazztoner i hvert hjørne. Men der var flere genkendelige elementer i fredagens underholdning.

Eksempelvis lagde en stor gruppe musikere fra land på campingpladsen klokken 10 fredag formiddag. Herfra gik den store streetparade, der i år ikke havde noget sjovt tema, som det ellers er tradition.

Men musikerne gav den gas, omend den tilbagevendende figur Jørgen Christensen blev fragtet gennem byen i en kørestol. En diskusprolaps havde sat en bremse på streetparadens enfant terrible. Men lungerne var i orden, så klarinetten kunne trutte. Og en festlig chauffør i form af mangeårig Maribo-jazzer Tom Pedersen klarede kørslen - omend der nok var tale om spritkørsel, da brændstoffet til streetparaden traditionen tro var masser af kolde fadøl på ruten.

På torvet tog borgmester Holger Schou Rasmussen og næstformand for Maribo Jazz Festival Steffen Andersen imod. Formand Ole Brorsen er indlagt på hospitalet og måtte følge med på tv-skærmen fra sygesengen. Det fik borgmesteren til at orkestrere en rørende hilsen til jazzens humørbombe nummer et.

Annonce

- Skal vi ikke lige sende Ole en hilsen her fra os alle sammen? Så råber vi "God bedring, Ole!", lød opfordringen fra scenevognen, og publikum stemte i.

Borgmesteren takkede også hele jazzens bestyrelse for at bide sig fast i en hård corona-tid.

- De mange flotte, gamle jazz-plakater vidner om en årelang tradition med tonsvis af gode jazzoplevelser her i byen. Det skal vi være stædige og holde fast i. Selv om vi har være bremset af corona de sidste par år, så er vi stadig glade for fest her i byen, og det får vi også i år takket være jer. Hvor er det fantastisk, at vi i Lolland Kommune har så stærke kræfter. Der står respekt om jeres store arbejde, og tak for det, sagde Holger Schou Rasmussen.

Han opfordrede også alle til at støtte jazzen med et beløb, så der i årene fremover kan blive jazzfestival som i de gode gamle dage.

- Vi har fået renoveret Qvades Gård, og jeg håber da, at jazzen vender tilbage til næste år, så vi igen kan få skabt gode minder, fest og glade dage i Maribo, sagde borgmesteren, der sluttede sin tale:

Annonce

- Velkommen til Maribo, velkommen til jazzfesten, lad musikken spille!

Som sagt så gjort, og resten af dagen og aftenen med lød jazzens toner ud over et propfyldt torv, så det - næsten - var som før coronaen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE