cookie-og-privatlivspolitik
Gør Maribo Varmeværk alvor af truslen om at lukke for Refa MSKs tredjepartsadgang klokken 12 i dag? Det kunne formand Flemming Møller Jensen ikke svare på ved 10-tiden i formiddags..
Gør Maribo Varmeværk alvor af truslen om at lukke for Refa MSK's tredjepartsadgang klokken 12 i dag? Det kunne formand Flemming Møller Jensen ikke svare på ved 10-tiden i formiddags..
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Maribo Varmeværk garanterer varme

Lolland Varme skal nok få varme fra Maribo Varmeværk, hvis det lukker for Refa MSK's adgang
29. april 2021 kl. 11:45 Af David Arnholm

LOLLAND Klokken 12 i dag lukker Maribo Varmeværk for Refa MSK's adgang til at levere varme til Lolland Varme. Det har Maribo Varmeværk i hvert fald truet med, da varmeværket ikke er tilfreds med temperaturen på det varme vand, Refa MSK sender gennem Maribo Varmeværk og videre til Lolland Varme.

Vandet skal være 91 grader varmt, hvis det skal kunne holde en høj nok temperatur, når det kommer ud til Lolland Varmes kunder, men ofte er det væsentligt koldere, fastslår Maribo Varmeværk. Dets formand, Flemming Møller Jensen, forklarer, at Maribo Varmeværk derfor er nødt til at "berige" vandet ved at varme det op, og det vil varmeværket ikke.

Hos Refa MSK bekræfter man, at vandet ikke er 91 grader varmt. Men det har det aldrig været og kan heller ikke blive, for det er man ikke teknisk i stand til, fortæller man.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, for det betyder, at der skabes en unødvendig usikkerhed for forbrugerne hos Lolland Varme, lød det tirsdag fra kommunikationskonsulent Kenneth Prehn fra Refa.

Han tilføjede, at de 91 grader i øvrigt er en højere temperatur, end hvad Maribo Varmeværk har gavn af.

Annonce

- MSK har derfor indbragt sagen for Konkurrencestyrelsen, der lige nu sidder og ser på sagen. MSK har samtidig fået udarbejdet en uvildig rapport, der bekræfter, at det temperaturkrav, som Maribo Varmeværk stiller, ikke har nogen saglig begrundelse. MSK forventer derfor, at Konkurrencestyrelsen meget snart vil gribe ind og pålægge Maribo Varmeværk at give MSK adgang til at levere varme til forbrugerne, sagde han.


Ved det ikke endnu

Den udlægning afviser Flemming Møller Jensen, der er formand for Maribo Varmeværk. Og dermed må man tro, at varmeværket står fast på sin trussel om at lukke for Refa MSKs "tredjepartsadgang" til at lede varme gennem Maribo Varmeværk.

Men da Folketidende spurgte ham kort før klokken 10 i formiddags, hvad der sker klokken 12, lød svaret:

- Jeg ved det ikke endnu! Det er ikke afgjort. Men der sker formentlig ikke noget, sagde han og forklarede, at Maribo Varmeværk selv vil producere varmen til Lolland Varme, hvis det ender med, at værket lukker for varmen fra Refa MSK.

- Der vil ikke være nogen, der ikke får varme. Vi vil ikke tage nogen som gidsler. Vi mener, vi skal slås på paragraffer og kroner.

Annonce

Vil I også levere varmen, selvom I ikke har en aftale om det med Lolland Varme?

- Det vil vi gøre i en kort periode, ja. Men mon ikke vi får det på plads? Vi sørger for, at de får varme, og så må vi tre selskaber tale sammen. Og nu er der kontakt. Vi mailer sammen, og der er ikke nogen, der er oppe i voldsomme konfrontationer. Der findes løsninger - det er jeg slet ikke i tvivl om.

Folketidende har i formidags forsøgt at få kommentarer fra Lolland Varmes direktør, men det var ikke muligt. Konkurrencestyrelsen bekræfter at have modtaget klagen, men kan ikke sige, hvornår der vil komme en afgørelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE