cookie-og-privatlivspolitik
Den planlagte Dannemare Marinapark fra 2006.

2

Billeder

Den planlagte Dannemare Marinapark fra 2006.
Foto: Grafik: Kjaer & Richter

Lolland

Marinaprojekt ud af dvale

Lokalplan og kommuneplantillæg giver mulighed for 200 ferieboliger og 45 ferielejligheder - Ny investor viser interesse.
01. december 2020 kl. 16:10 Af Marianne Knudsen

DANNEMARE STRAND Tilbage i 2006 var arkitektfirmaet Kjaer og Richter fremme med et ambitiøst projekt, Dannemare Marinapark, for en privat investor.

Der var tale om et projekt til 700 millioner, der med sine luksusboliger og kurbad samt egen lystbådehavn primært rettede sig mod seniorer, som gerne vil forkæles og have fred og ro, men omvendt ikke ønsker at kede sig, når det er gråvejr. Projektet blev aldrig realisteret.

Nu har nye udvist interesse for samme areal ved Dannemare Strand, bekræfter borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Investorerne har deres eget projekt, men det er bygget over samme læst, og de spørger nu kommunen om, hvad der er af muligheder.

- Og det er da interessant, hvis det kan blive til noget, siger Holger Schou Rasmussen, der ikke ønsker at oplyse videre.

Annonce

Lolland Byråd vedtog i 2007 lokalplan og kommuneplantillæg for feriecentret ved Dannemare Strand og for en ny lystbådehavn.

Lokalplanområdet på 23 hektar for feriecentret ligger bag diget mod Østersøen mellem sommerhusområdet Langholmvænget, Østervej mod øst og sommerhusområdet Østervænget mod sydøst.

Planlægningen er baseret på en helhedsplan, som overordnet indeholder tre områder: et ferieboligområde, der indeholder op til 200 ferieboliger i et sammenhængende fællesområde, et aktivitetsområde, der kan indeholde et wellnesscenter med diverse kurbade, et hotel og konferenceområde, faciliteter til kulturelle aktiviteter samt op til 45 ferielejligheder samt en lystbådehavn, et maritimt hus, plads for bådopbevaring samt mulighed for en ny offentlig badestrand.

Ferieboligerne kan opføres i op til tre etagers højde, dog med en maksimal bebyggelseshøjde på 8,5 meter i forhold til eksisterende terræn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE