cookie-og-privatlivspolitik
Det har ifølge fællestillidsmanden været en hård tid. Men nu er der vished. Ifølge borgmesteren giver de færre fyrede end varslet håb om, at der måske kun er tale om en overgangsfase, indtil antallet af ordrer igen går op på MHI Vestas.
Det har ifølge fællestillidsmanden været en hård tid. Men nu er der vished. Ifølge borgmesteren giver de færre fyrede end varslet håb om, at der måske kun er tale om en overgangsfase, indtil antallet af ordrer igen går op på MHI Vestas.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Massefyring på MHI Vestas effektueret

Så fik uvisheden en ende for medarbejderne på MHI Vestas. I alt 67 ud af varslede 98 fik henover treholdsskiftet torsdag en opsigelse.
30. august 2020 kl. 16:47 Af Rikke Folm Berg

Annonce

NAKSKOV MHI Vestas varslede for to uger siden massefyring af 98 medarbejdere på grund af et fald i ordrer. Siden har fællestillidmand Bjarne Sommer forhandlet med ledelsen om mulige omrokeringer, kompetenceudvikling og uddannelse gennem Industriens Kompetenceudviklingsfond, IKUF, og tidligere pensionering. Torsdag blev fyringsrunden så effektueret.

I alt 67 medarbejdere blev henover treholdsskiftet hentet over i kantinen, hvor de fik den kedelige besked om, at de var fyret. Men 31 stillinger blev reddet takket været fællestillidsmandens forhandlinger, som har fundet sted med støtte fra blandt andre 3F Lolland og Dansk Metal.

- Medarbejderne tog det efter omstændighederne pænt, og det kom jo ikke bag på nogen, at fyringerne kom, siger fællestillidsmand Bjarne Sommer.

- Det afgørende var, at der blev fyret så få som muligt, tilføjer han.

Nu kan lettelsen over, at fyringsrunden er overstået få lov til at sætte ind.

- For nu ved medarbejderne, hvor de står.

Det har ifølge fællestillidsmanden været en hård tid for alle.

Borgmesteren glæder sig over, at færre blev fyret.

- Det kan man kun være glad for, selvom 67 er slemt nok, siger Holger Schou Rasmussen (S).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce