Corona-krisen har lært Harald Krabbe, at Frederiksdal stadig kan udvikles lokalt.
FREDERIKSDAL Nærmest fra den ene dag til den anden gik eksporten for Frederiksdal Kirsebærvin i stå.
Corona-krisen lukkede verden og satte en stopper for salget af den lollandske vin i fjerne egne.
Pludselig måtte godsejer og medindehaver Harald Krabbe tænke i nye baner.
- Jeg har helt fra begyndelsen tænkt, at vi skulle ud i verden så hurtigt som muligt. Sommeren har dog vist os, at der stadig er potentiale i Danmark.
Gæsterne er i stort tal kommet til det yderste Vestlolland for at besøge vingården med speciale i kirsebær. Tre lørdage i sommerferien er der blevet tændt op i grillen, og i lørdags blev det sidste grillarrangement afviklet. Endnu engang med masser af gæster.
- På grund af sommerens mange danske gæster har vi præsteret at holde budgettet, og gårdbutikken har simpelthen været en kæmpe succes, fortæller Harald Krabbe.
Han oplever, at mange danskere slet ikke er klar over, hvad Frederiksdal Kirsebærvin har at byde på.
- Når de besøger os, er det en ny gastronomisk brik, der falder på plads i deres hoveder. Pludselig ser de alle de forskellige spændende muligheder, der er med vores produkter.
Med grillarrangementet viser Frederiksdal ikke bare sin egen produktion frem, men slår et slag for mange af de lækre lokale råvarer, som landsdelen kan byde på. Idéen blev født af en barbecue-marinade, som Jim Feilberg fra Restaurant Gonzalez Feilberg har kreeret, og restauranten har også stået for maden ved de tre arrangementer.
Bag grillen har den lokale grillmaster Lars Wassileffsky styret bøffer, pølser og spareribs. Han er glad for den lokale marinade.
- Den giver ikke så meget sødme, fordi der næsten ikke er tilsat sukker i forhold til almindelig sauce, forklarer han.
Til gengæld skal man være mådeholden med marinaden.
- Kødet skal kun have en lille smule marinade for at give smag, så selv et lille glas marinade holder længe, forklarer Lars Wassileffsky.
Samarbejdet med restauranten i Nakskov glæder Harald Krabbe, men også det faktum, at gæsterne med et besøg på Frederiksdal oplever mad og drikke på en anden måde.
- Her er en nærhed til naturen, og vi formidler gerne, hvorfor vores produkter smager godt. Samtidig kan gæsterne følge processen fra plantagen til vinen i glasset, forklarer Harald Krabbe.