cookie-og-privatlivspolitik
Gæster er kommet fra nær og fjern, når Frederiksdal og Restaurant Gonzalez Feilberg har inviteret til grill.

12

Billeder

Gæster er kommet fra nær og fjern, når Frederiksdal og Restaurant Gonzalez Feilberg har inviteret til grill.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Masser af potentiale i Danmark

Corona-krisen har lært Harald Krabbe, at Frederiksdal stadig kan udvikles lokalt.




04. august 2020 kl. 08:58 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

FREDERIKSDAL Nærmest fra den ene dag til den anden gik eksporten for Frederiksdal Kirsebærvin i stå.

Corona-krisen lukkede verden og satte en stopper for salget af den lollandske vin i fjerne egne.

Pludselig måtte godsejer og medindehaver Harald Krabbe tænke i nye baner.

- Jeg har helt fra begyndelsen tænkt, at vi skulle ud i verden så hurtigt som muligt. Sommeren har dog vist os, at der stadig er potentiale i Danmark.

Gæsterne er i stort tal kommet til det yderste Vestlolland for at besøge vingården med speciale i kirsebær. Tre lørdage i sommerferien er der blevet tændt op i grillen, og i lørdags blev det sidste grillarrangement afviklet. Endnu engang med masser af gæster.

- På grund af sommerens mange danske gæster har vi præsteret at holde budgettet, og gårdbutikken har simpelthen været en kæmpe succes, fortæller Harald Krabbe.

Han oplever, at mange danskere slet ikke er klar over, hvad Frederiksdal Kirsebærvin har at byde på.

- Når de besøger os, er det en ny gastronomisk brik, der falder på plads i deres hoveder. Pludselig ser de alle de forskellige spændende muligheder, der er med vores produkter.

Med grillarrangementet viser Frederiksdal ikke bare sin egen produktion frem, men slår et slag for mange af de lækre lokale råvarer, som landsdelen kan byde på. Idéen blev født af en barbecue-marinade, som Jim Feilberg fra Restaurant Gonzalez Feilberg har kreeret, og restauranten har også stået for maden ved de tre arrangementer.

Bag grillen har den lokale grillmaster Lars Wassileffsky styret bøffer, pølser og spareribs. Han er glad for den lokale marinade.

- Den giver ikke så meget sødme, fordi der næsten ikke er tilsat sukker i forhold til almindelig sauce, forklarer han.

Til gengæld skal man være mådeholden med marinaden.

- Kødet skal kun have en lille smule marinade for at give smag, så selv et lille glas marinade holder længe, forklarer Lars Wassileffsky.

Samarbejdet med restauranten i Nakskov glæder Harald Krabbe, men også det faktum, at gæsterne med et besøg på Frederiksdal oplever mad og drikke på en anden måde.

- Her er en nærhed til naturen, og vi formidler gerne, hvorfor vores produkter smager godt. Samtidig kan gæsterne følge processen fra plantagen til vinen i glasset, forklarer Harald Krabbe.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce