Annonce
Lolland

Masser af potentiale i Danmark

Gæster er kommet fra nær og fjern, når Frederiksdal og Restaurant Gonzalez Feilberg har inviteret til grill. Foto: Ingrid Riis

Corona-krisen har lært Harald Krabbe, at Frederiksdal stadig kan udvikles lokalt.

FREDERIKSDAL Nærmest fra den ene dag til den anden gik eksporten for Frederiksdal Kirsebærvin i stå.

Corona-krisen lukkede verden og satte en stopper for salget af den lollandske vin i fjerne egne.

Pludselig måtte godsejer og medindehaver Harald Krabbe tænke i nye baner.

- Jeg har helt fra begyndelsen tænkt, at vi skulle ud i verden så hurtigt som muligt. Sommeren har dog vist os, at der stadig er potentiale i Danmark.

Gæsterne er i stort tal kommet til det yderste Vestlolland for at besøge vingården med speciale i kirsebær. Tre lørdage i sommerferien er der blevet tændt op i grillen, og i lørdags blev det sidste grillarrangement afviklet. Endnu engang med masser af gæster.

- På grund af sommerens mange danske gæster har vi præsteret at holde budgettet, og gårdbutikken har simpelthen været en kæmpe succes, fortæller Harald Krabbe.

Han oplever, at mange danskere slet ikke er klar over, hvad Frederiksdal Kirsebærvin har at byde på.

- Når de besøger os, er det en ny gastronomisk brik, der falder på plads i deres hoveder. Pludselig ser de alle de forskellige spændende muligheder, der er med vores produkter.

Med grillarrangementet viser Frederiksdal ikke bare sin egen produktion frem, men slår et slag for mange af de lækre lokale råvarer, som landsdelen kan byde på. Idéen blev født af en barbecue-marinade, som Jim Feilberg fra Restaurant Gonzalez Feilberg har kreeret, og restauranten har også stået for maden ved de tre arrangementer.

Bag grillen har den lokale grillmaster Lars Wassileffsky styret bøffer, pølser og spareribs. Han er glad for den lokale marinade.

- Den giver ikke så meget sødme, fordi der næsten ikke er tilsat sukker i forhold til almindelig sauce, forklarer han.

Til gengæld skal man være mådeholden med marinaden.

- Kødet skal kun have en lille smule marinade for at give smag, så selv et lille glas marinade holder længe, forklarer Lars Wassileffsky.

Samarbejdet med restauranten i Nakskov glæder Harald Krabbe, men også det faktum, at gæsterne med et besøg på Frederiksdal oplever mad og drikke på en anden måde.

- Her er en nærhed til naturen, og vi formidler gerne, hvorfor vores produkter smager godt. Samtidig kan gæsterne følge processen fra plantagen til vinen i glasset, forklarer Harald Krabbe.

Grillmaster Lars Wassileffsky har tre lørdage i sommerferien stået bag grillen på Frederiksdal. Lækkerierne er blevet marineret med Cherry Que skabt på godsets kirsebær af Restaurant Gonzalez Feilberg fra Nakskov. Foto: Ingrid Riis
Godsejer Harald Krabbe glæder sig over, at besøgstallet på vineriet er steget markant denne sommer. Mange danske gæster har opdaget Frederiksdal Kirsebærvin. Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
  • Gæster er kommet fra nær og fjern, når Frederiksdal og Restaurant Gonzalez Feilberg har inviteret til grill. Foto: Ingrid Riis
  • Grillmaster Lars Wassileffsky har tre lørdage i sommerferien stået bag grillen på Frederiksdal. Lækkerierne er blevet marineret med Cherry Que skabt på godsets kirsebær af Restaurant Gonzalez Feilberg fra Nakskov. Foto: Ingrid Riis
  • Godsejer Harald Krabbe glæder sig over, at besøgstallet på vineriet er steget markant denne sommer. Mange danske gæster har opdaget Frederiksdal Kirsebærvin. Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget