cookie-og-privatlivspolitik
Et enigt byråd i Lolland Kommune vendte torsdag aften tommelfingeren op for massive investeringer i Nakskov Havn.
Et enigt byråd i Lolland Kommune vendte torsdag aften tommelfingeren op for massive investeringer i Nakskov Havn.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Massiv millioninvestering bevilges i Nakskov Havn

Over de kommende to år skal Nakskov Havn have bygget en ny sydhavskaj, have oprettet og uddybet sejlrenden samt have flyttet havnekontoret til Stensø
21. september 2018 kl. 13:40 Af Jesper Bøgh

Annonce

NAKSKOV - Det er store investeringer, vi her vedtager, men det er samtidig at udvise rettidig politisk omhu at bevilge pengene, så Nakskov Havn også i fremtiden er konkurrencedygtig.

Sådan lød motiveringen fra Gert Mortensen (S), formand for teknisk udvalg, da han på vegne af udvalget torsdag aften anbefalede byrådet at stemme for anlægsinvesteringer i Nakskov Havn på 57,1 million kroner over to år.

Det drejer sig om udflytning af havnekontoret til Stensø til 4,8 millioner kroner, opretning og uddybning af sejlrenden til og fra Nakskov til en værdi af 22,3 millioner kroner samt en 155 meter ny sydhavnskaj til 30 millioner kroner.

Det forventes, at Nakskov Havn ved investeringerne kan opretholde en positiv indtjening på fem til seks millioner kroner årligt og samtidig kan skabe fortsat erhvervsudvikling og grundlag for knapt 2.000 arbejdspladser i erhvervslivet med tilknytning til havnen.

- Det er en investering i arbejdspladser og en investering i Nakskov Havn, lød det fra Henrik Høegh (V), mens Henning G. Rasmussen (DF) stillede spørgsmålet, om investeringen kan svare sig.

- Det tror vi nu, at det kan. Det vil fremtidssikre havnen, så der i fremtiden kan anløbe større skibe, slog han fast.

Henning A. Rasmussen (P) gav også sin støtte, men stillede dog spørgsmålstegn ved, hvor mange arbejdspladser investeringen vil generere.

- Denne investering kan også kaldes lokal erhvervsstøtte. Vi håber, at virksomhederne viser sig at være ligeså tro mod Lolland, som Lolland er mod virksomhederne, sagde han.

Leo Christensen (L) gik endnu videre.

- Vi har brug for en vej til havnen, så virksomhederne fra landsiden får langt nemmere ved at fragte gods ad landvejen, sagde Leo Christensen.

Enhedslistens Bente Borreskov bakkede også op.

- Men det er også udtryk for, at når det handler om at please erhvervslivet, så er der ingen grænser. Vi skal altså også huske at prioritere vores ældre, sagde Bente Borreskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce