cookie-og-privatlivspolitik
Købelev Kulturcenter.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Mavepuster til lokalsamfund

Lukker kulturhuse på baggrund af forkerte booking-oplysninger, siger Købelev og Birket.
01. oktober 2019 kl. 20:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

NORDVESTLOLLAND I Købelev, Horslunde og Birket sidder beboerne paffe tilbage, efter at de i lørdagsavisen kunne læse, at fritids- og kulturudvalget stopper driftstilskuddet til de tre byers kulturhuse.

- Det er jo ikke lang tid, vi har, blot tre måneder, til eventuelt at finde andre løsninger, siger formanden for Horslunde og Omegns Borgerforening, Ole Bruun.

I byen står Saften til at miste sit tilskud.

- Jeg ved godt, at vi har det nye kulturhus ved Ravnsborghallen, men vi har aktiviteter, der larmer, eller som vi ikke synes passer ind i hallen, i Saften. Eksempelvis møbelpolstring, der da kan foregå hvor som helst, men aktiviteten er netop startet op om helt lokale, der gerne vil det, siger Ole Bruun.

- Og samtidig bliver vi bedt om at holde liv i vores lokalsamfund. I mit hoved stritter beslutningen om at stoppe driftstilskuddet imod det, og vi ved også, at vi skal kunne byde på det hele samfund, før vi kan forvente, at folk vil bosætte sig, siger Ole Brunn.

Borgerforeningen og Saftens brugere vil snarest holde fællesmøde om, hvad de kan gøre, men borgerforeningen kommer ikke til at byde på Saften for at overtage bygningen, siger Ole Bruun.

- Måske kan vi gøre noget via vores Energilandsby-ordning. Det kan være, at Saften kan blive et afprøvningssted. Men nu skal vi lige have samlet kræfterne, for det er lidt af en mavepuster, vi har fået, tilføjer borgerforeningens formand.

Formanden for Købelev Kulturcenters forretningsudvalg, Finn Andresen, kalder beslutningen kedelig for hele lokalområdet.

- Vi kunne nok skaffe pengene til at købe centret, men vil ikke kunne klare driften, og det er da rigtigt, at der ikke er så langt til Sandby fra Købelev, men jeg tror, at de ældre, der er kommet fast i centret, bare vil blive hjemme fremadrettet, hvis centret lukkes.

Finn Andresen tilføjer, at han er utryg ved den database, hvor man booker sig ind i kulturhusene på:

- Jeg har igennem flere år påpeget, at den ikke er retvisende. Men vi vidste godt, hvilken vej det bar, da masterplanen blev påbegyndt, og der blev snakket om, at der var for mange mursten. Nu er vi så uheldige, at det er os tre, der må ryge.

I masterplanen for kulturområdet er der et krav om, at benyttelsesgraden skal være på mindst 50 procent. Købelev Kulturcenter lå i 2018 på 19 procent, mens Birket Kulturhus og Saften lå på 11 procent. Disse tal tvivler man dog også på i Birket Kulturhus:

- Folk er totalt rystet. Både de lokale og alle brugerne udefra, siger formanden for Birket og Omegns Borgerforening, Libuse Møller.

Læs også: - Uhørt arrogant beslutningKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce