cookie-og-privatlivspolitik
2018-05-09-Copyright: PF Anders Knudsen, LF folketidende, Nykøbing.
Nakskov.
Vindmøllefabrikken Vestas ligger på Nakskov skibsværft grund

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Medarbejdere er frustrerede

En medarbejder på MHI Vestas har kontaktet Folketidende for anonymt at berette om stor frustration efter udmelding om fyringer.
12. august 2020 kl. 15:16 Af Rikke Folm Berg

Annonce

NAKSKOV - Vi har lige været til møde i kantinen og fået at vide, at der skal fyres 148 medarbejdere, de 98 i Nakskov, fortalte en medarbejder på MHI Vestas i går i telefonen.

Hans navn er kendt af redaktionen, men han ønskede at være anonym, idet han oplyste, at ledelsen på MHI Vestas havde givet streng besked om, at de ansatte ikke måtte sige noget til nogen.

- Men det vil vi ikke finde os i, sagde han og lod vide, at medarbejderne var meget utilfredse med både de varslede fyringer og den pålagte tavshed.

Da Folketidende derefter kontaktede MHI Vestas for at få bekræftet fyringerne lød det første lidt undvigende svar fra global press and media relations specialist hos MHI Vestas, John Wawer, at:

- Vi er lige nu i gang med en proces med at informere vores medarbejdere om vores medarbejderplaner for vores produktionssteder.

Han ville hverken bekræfte fyringer, eller antal. Nogle timer senere gik meddelelsen ud til pressen med besked om de 148 fyringer, efterfulgt af et beredvilligt svar på de lokale tal for Nakskov.

For den anonyme medarbejder var frustrationen til at tage at føle på.

- Jeg blev fyret sidste gang, der var en fyringrunde på MHI Vestas, for så at blive hentet tilbage igen, og nu risikerer jeg igen at blive fyret, sagde han.

Han synes, at det er både uholdbart og kritisabelt, at medarbejderne på MHI Vestas på den måde "bliver smidt ind og ud af døren".

- Jeg har lige købt hus og bil, og nu aner jeg ikke, hvordan min økonomi bliver, og jeg forlod endda et andet job for at vende tilbage til MHI Vestas.

Nu venter nogle uger i job-usikkerhed.

Læs også "Massefyring på MHI Vestas i Nakskov"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce