Annonce
Lolland

Medlemmerne siver væk og opvisninger aflyses

Store gymnastikopvisninger er der ikke i øjeblikket udsigt til, og flere foreninger har droppet forårets opvisninger. I Maribo Gymnastik Forening arbejder man på at udskyde sin opvisning til maj eller juni. Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Gymnastikforeningerne er hårdt ramt af corona-nedlukningen

LOLLAND Landets idrætshaller er i øjeblikket lukket helt ned, og det er uvist, hvornår de genåbner. For landets gymnastikforeninger har lukningen gjort ondt. Sæsonen står til at blive ødelagt, og mange forårsopvisninger er allerede droppet.

Ikke alene har nedlukningen før jul betydet et kedeligt afbræk i sæsonen, men det vil være svært at gøre gymnasterne klar til opvisninger, medmindre man forlænger sæsonen. Den beslutning har Maribo Gymnastik Forening allerede taget.

- Vi har besluttet at forlænge sæsonen, og vi har godt nok aflyst opvisningen til marts, men så må den bare komme til maj eller juni, alt efter hvornår det passer, og vi kan få lov, siger formand Anita Munk.

Det kræver i hvert fald to til tre måneders sammenhængende undervisning, inden holdene vil være klar til opvisning, og lige nu er det uvist, hvornår gymnasterne atter kan rykke indenfor. På grund af forsamlingsloftet på fem personer er det helt umuligt at gøre noget.

- Da vi blev lukket ned til jul, tænkte jeg på at tage vores ældre medlemmer med i skoven, så vi kunne få lidt motion på den måde og samtidig bevare det sociale, men det er helt umuligt, når vi ikke må være mere end fem, forklarer Anita Munk.

Går ture om søndagen

Både Holeby-Bursø Gymnastikforening og Rødby & Omegns Gymnastikforening har droppet årets opvisninger, men i Holeby er der hver søndag mulighed for at gå tur.

Her kan man møde op klokken 10 i skolegården, og så går folk af sted i helt små grupper på to eller tre personer.

- Man skal ikke være flere end, at det er muligt at tale sammen, for det sociale aspekt er meget vigtigt, siger formand Karen Romme.

Så længe holdene kunne træne, var der gang i gymnastiksalen og hallen. Her fik foreningen hjælp af frivillige til at spritte af, men holdene måtte samtidig sættes ned i tid for at kunne tilpasses de krav, der blev stillet fra myndighederne.

Den udfordring har man også haft i Rødby, hvor formand Christina Jessen har undret sig over nogle af udmeldingerne, der er kommet.

- I begyndelsen havde vi delt op, så der stod et hold i den ene ende af hallen og et andet i den anden, og så stod instruktøren i midten. Men det måtte vi pludselig ikke. Det skulle være to forskellige hold, med forskellig musik, hvis de skulle være i hallen samtidig.

Hun er frustreret over ikke at kunne få gang i gymnastikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frygter for fremtiden

- Lige nu føles det som en total nedtur, og det er så trist. Jeg må erkende, at det ser rigtigt skidt ud, og jeg er begyndt at blive bange for næste sæson også, siger Christina Jessen.

Alle tre foreninger melder om faldende medlemstal i denne sæson. I Holeby har man mistet næsten alle børn - der er kun de mindste tilbage, mens det i Maribo især er de voksne, som ikke har meldt sig ind. I Rødby er det også børnene, som ikke er blevet meldt ind.

- Det billede kan vi også nikke genkendende til, når vi træner med fællesholdet, fortæller Christina Jessen.

Tendensen bliver bekræftet af Anita Munk, der sidder i gymnastikudvalget hos DGI Storstrømmen. Medlemstallene har taget et ordentligt dyk mange steder.

- Får vi ikke snart åbnet for træningen, kan dette få alvorlige konsekvenser for gymnastikken på længere sigt. Det er ikke kun medlemmerne, vi kan miste, men også vores mange instruktører, som det er svært at motivere, når der bliver lukket ned og pålagt en masse ekstra arbejde, lyder det fra en bekymret Anita Munk.

  • Store gymnastikopvisninger er der ikke i øjeblikket udsigt til, og flere foreninger har droppet forårets opvisninger. I Maribo Gymnastik Forening arbejder man på at udskyde sin opvisning til maj eller juni. Foto: Jan Knudsen, arkivfoto
Annonce
Lolland

Fjerner alle skraldespande

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Annonce
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig