cookie-og-privatlivspolitik
Michael Grue (til højre) deltog på Madens Folkemøde sammen med fire studerende fra Professionshøjskolen Absalon, som havde vundet konkurrencen Food Days III ved at bruge bisquen. De studerende har desuden designet logoet til Fejø Krabber.

3

Billeder

Michael Grue (til højre) deltog på Madens Folkemøde sammen med fire studerende fra Professionshøjskolen Absalon, som havde vundet konkurrencen Food Days III ved at bruge bisquen. De studerende har desuden designet logoet til Fejø Krabber.
Foto: Privat

Lolland

Menuen står på strandkrabbe

- Nu er vi nået dertil, hvor vi skulle prøve det i en større skala, fortæller Michael Grue.
16. juli 2019 kl. 06:30 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Bor man på et af Lolland Kommunes plejecentre og får mad fra Fælleskøkkenet i Sakskøbing, så står en af ugens retter på krabbesuppe med rejer og grøntsager.

Det, der gør denne krabbesuppe til noget særligt, er dog, at krabberne i bisquen til suppen stammer fra den invasive art strandkrabben. Den særlige bisque er udviklet af Fælleskøkkenet i samarbejde med Michael Grue, der har fødevare-startuppen Fejø Krabber, der vil undersøge og finde brugsmuligheder i både fødevarer og den øvrige industri af strandkrabberne. Krabberne er både den mest almindelige krabbeart i de danske farvande og figurerer på organisationen Invasive Species Specialist Groups top 100-liste over de værste invasive arter i verden.

For Michael Grue er det samtidig den første store "premiere" på krabbebisquen, der har været under udvikling i et års tid.

- Og nu er vi nået dertil, hvor vi skulle prøve det i en større skala. Så vi har været oppe at skulle koge på 140 kilo krabber. Det er jo en del af håndtere, fortæller Michael Grue.

- Vi har gået og udviklet på smagen i længere tid. Det er jo en kompliceret affære at få den helt rigtige smag. Fælleskøkkenets interesse i projektet er selvfølgelig at få nogle ekstra kalorier i de ældre mennesker, som ikke spiser så meget. Mit udgangspunkt er egentlig, at jeg godt kunne tænke mig at reducere antallet af strandkrabber i de danske farvande. Der findes 12.000 milliarder af dem bare i de danske farvande, så hele verdens befolkning kunne spise 1.600 krabber hver, fortæller Michael Grue, der blev inspireret til krabbeprojektet af en Claus Meyer-kogebog, som spurgte, hvorfor man ikke brugte krabberne.

Udover at lave krabbebisque af skaldyrene er det også planen at finde anvendelsesmuligheder for de tomme skaller således, at intet går spilde.

Studerende fra Professionshøjskolen Absalon og fra DTU har begge deltaget i og vundet konkurrencer med Michael Grues krabbebisque. Ved Food Days III vandt de studerende fra Absalon konkurrencen, og ved FoodHack #2 på DTU vandt de to deltagende grupper første- og andenpladsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce