cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så det ud, da elever fra en 8. klasse på Byskolen i foråret vendte tilbage til skolen efter mange ugers hjemmeundervisning. På mandag venter en skolegang med nye retningslinjer og sundhedsfaglige anbefalinger for alle elever.
Sådan så det ud, da elever fra en 8. klasse på Byskolen i foråret vendte tilbage til skolen efter mange ugers hjemmeundervisning. På mandag venter en skolegang med nye retningslinjer og sundhedsfaglige anbefalinger for alle elever.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Mere normal skoledag i vente for elever

Lempeligere afstandskrav, men fortsat fokus på håndtering af smittetilfælde, hygiejne og afstand i folkeskolen.
07. august 2020 kl. 15:30 Af Rikke Folm Berg

Annonce
FAKTA
Med de nye retningslinjer fra Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen, som trådte i kraft 1. august, kan folkeskolerne vende tilbage til en mere normal hverdag efter sommerferien. Ifølge disse gælder blandt andet, at:
o Der gives almindelig undervisning efter de almindelige regler.
(Kun hvis en skole, på grund af for eksempel konstaterede smittetilfælde på skolen, ikke kan gennemføre undervisningen efter almindelige regler gives nødundervisning)
o Alle elever skal deltage i undervisningen.
(Elever, der efter konkret og individuel vurdering skal blive hjemme, kan modtage fjernundervisning)
o Afstandskravet er lempet til, at der "så vidt muligt" skal holdes en meters afstand, idet hensynet til undervisningen vægter højest.
Men:
o Der skal fortsat sprittes af og vaskes hænder hyppigt.
o Antal kontakter skal begrænses.
o Pauser og frikvarterer bør så vidt muligt holdes klassevist og forskudt.
Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet

LOLLAND Når skoleeleverne begynder i skole på mandag, bliver skolegangen mere, som eleverne kendte den før covid-19. De møder samtidig, bliver undervist efter fuldt skema og kan være hele klassen sammen i deres klasselokale - og forældre må gerne følge deres børn ind på skolen, hvilket især forældre til kommende 0. klasser nok vil være glade for.

Det skyldes de nye retningslinjer og sundhedsfaglige anbefalinger fra Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen, som trådte i kraft 1. august.

Men der skal fortsat sprittes af og vaskes hænder hyppigt, antal kontakter skal begrænses, afstand på en meter så vidt muligt holdes, og pauser og frikvarterer så vidt muligt holdes klassevist og forskudt.

- Vi kommer ikke tilbage til, som det var før, men vi kommer lidt tættere på, siger sektorchefen for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune, Espen Fossar Andersen.

Og helt tilbage kommer vi nok ikke foreløbig, påpeger han, i hvert fald ikke så længe spredning af covid-19 skal forhindres.


Forældre får håndsrækning

Men også de seneste og mere lempelige retningslinjer og anbefalinger kommer til at rejse spørgsmål, forudser sektorchefen. Som en hjælp til forældre til skoleelever er de tre skoleledere fra Byskolen, Maribo Skole og Rødby Skole derfor i disse dage ved at udarbejde et skriv med typiske forældrespørgsmål og skoleledernes svar, oplyser sektorchefen.

- De nye sundhedsfaglige anbefalinger er jo netop kun anbefalinger, og når de rammer virkeligheden, så rejser de spørgsmål hos forældrene. Det forsøger vi nu at imødekomme med en slags "Sådan gør vi i Lolland Kommune"-skriv, som bliver lagt på Aula i næste uge, fortæller han.

Det kan for eksempel være svar på spørgsmål som: "Hvis mit barn har leget med et barn, der tester positivt for corona, skal mit barn så komme i skole?".


Sørger for mundbind

Som noget helt nyt vil mundbind blive en del af skoleelevernes hverdag, hvis de skal på tur med offentlig transport i myldretiden, påpeger sektorchefen. I så tilfælde vil eleverne få udleveret mundbind af skolen, oplyser han.

Sektorchefen påpeger, at de retningslinjer og anbefalinger, som gælder på mandag, kan ændre sig om 14 dage.

- For lige nu er smittetrykket stigende på Lolland, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

Annonce