cookie-og-privatlivspolitik
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har indledt forhandlinger med Lolland Kommunes borgmester og kommunaldirektør om en "partnerskabsudviklingsaftale". Den er der store forventninger til lokalt, men ministeren er tilbageholdende med at love flere penge.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har indledt forhandlinger med Lolland Kommunes borgmester og kommunaldirektør om en "partnerskabsudviklingsaftale". Den er der store forventninger til lokalt, men ministeren er tilbageholdende med at love flere penge.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lolland

Minister lover ikke penge til Lolland

Kaare Dybvad giver ingen løfter forud for forhandling om Lollands økonomi.
12. april 2021 kl. 07:30 Af David Arnholm

LOLLAND Forventningerne er store til den "partnerskabsudviklingsaftale", som Lolland Kommune er på vej til at forhandle med Indenrigsminister Kaare Dybvad (S). Det var - som omtalt i Folketidende for nylig - .tydeligt, da byrådet behandlede kommunens årsregnskab for 2020.

Men hvad kan sådan en aftale betyde? har Folketidende spurgt Kaare Dybvad.

Det handler først og fremmest om at systematisere tilskud og udligning mere, forklarer han.

- Det handler om, at man har nogle faste budgetter hen over årene, hvor man ved, hvad man får. Det er en kæmpe fordel, for så skal de ikke være i tvivl hvert år. Og det forhandler vi om med Lolland Kommune for at finde en god løsning, der hænger sammen. Vi har haft møde om det, og Holger (Schou Rasmussen, red.) og Thomas (Knudsen, red.) er kommet med nogle gode pointer i forhold til deres udgangspunkt. Men jeg tror også, at de kan se, at hvis vi skal opfylde det fuldstændigt, bliver det også svært i vores ende at få det til at hænge sammen.

I byrådet er der store forventninger om, at der kommer flere penge. Gør der det?

Annonce

- Jeg skal ikke gå ud med de konkrete tal, men jeg forstår godt de pointer, man kommer med. Der er nogle særlige sociale udfordringer, som det er meget svært at løse, hvis ikke man har ekstra opmærksomhed fra nationalt plan. men skulle vi levere det fuldt ud, ville Lolland stort set være den eneste kommune, der ville kunne få noget. Men jeg prøver at gøre, hvad jeg kan, for at give Holger og byrådet så gode muligheder som muligt.

Men er der flere penge på vej?

- Der bliver ikke lavet om på udligningsaftalen, det ligger 100 procent fast. Det var en meget lang og kompliceret forhandling.

Og dermed er der ikke de store muligheder?

- Det er en diskussion, vi har med nogle af kommunerne, hvordan det kan hænge sammen. Men jeg ville være en dårlig forhandler, hvis jeg startede med at smide alle tallene ud til lokalavisen. Jeg kan bare sige, at jeg har respekt for og forstår det, de kommer med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE