cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Byråd ønsker at få ophævet strandbeskyttelsen på hele Hestehovedet. Her viser teamleder i kommunen, Trine Kristoffersen (med kasket), området, hvor byrådet ønsker et kystnært hotel. Ud over ministeren deltog blandt andet også folketingsmedlem Kasper Roug (S) samt borgmester og viceborgmester.

15

Billeder

Lolland Byråd ønsker at få ophævet strandbeskyttelsen på hele Hestehovedet. Her viser teamleder i kommunen, Trine Kristoffersen (med kasket), området, hvor byrådet ønsker et kystnært hotel. Ud over ministeren deltog blandt andet også folketingsmedlem Kasper Roug (S) samt borgmester og viceborgmester.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Minister vil kigge på strandbeskyttelseslinje

BILLEDSERIE: Miljøministeren så Hestehovedet og hørte om højvandssikring af Nakskov.
10. marts 2020 kl. 15:20 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV - Der er et vindue åbent nu.

Sådan lyder det fra en tilfreds borgmester for Lolland Kommune.

Holger Schou Rasmussen (S) og viceborgmester Hnerik Høegh (V) tog mandag i Nakskov imod miljøminister Lea Wermelin (S), der var inviteret til Nakskov for at tale om gode muligheder på Lolland.

Lolland Byråd ønsker at få ophævet strandbeskyttelseslinjen på Hestehovedet og Vejrø, men fik i december nej af Kystdirektoratet. Om den administrative afgørelse er den rette, vil Miljøministeriet nu kigge på, lovede ministeren.

- Men myndighedsafgørelsen står i første omgang ved magt, og så må vi se på, om Kystdirektoratet skal tage afgørelserne op, sagde hun.

- Jeg vil gerne være med til at sikre, at vi i alle dele af landet kan nyde både naturen og byudvikle, men måden, man skal gøre det på, må man være påpasselig med, indskød Lea Wermelin, mens hun senere kiggede på Restaurant Fjorden.

Ellers ser Holger Schou Rasmussen en mulighed senere på året, når Folketinget skal evaluere Planloven, hvor sidste revision netop gav mulighed for lempelse af strandbeskyttelsen i havne.

Miljøministeren, der ellers i den senere tid især har kigget på å-oversvømmede dele af landet, hørte også om den højvandsport, der skal sikre 40 procent af Nakskov, der er i risiko for at blive oversvømmet af havvand.

Henrik Høegh fortalte, at porten ved Trælholm vil koste 70 til 100 millioner, og at med små 1.000 opkrævede kroner pr. sikret ejendom om året og 10 millioner fra erhvervslivet vil der stadig mangle 40 millioner.

"Så en eller anden pulje, der blev sat af, ville hjælpe."

Lea Wermelin svarede, at hun vil have alle kommunernes klimaproblemer på bordet, inden Folketinget lægger sig fast på noget.

Erfaringerne fra Lolland siden 1930'erne med digeskat og pumpelagsafgift tog hun med sig som inspiration til Køge og København.

Læs mere i Folketidendes papiravis tirsdag og se flere billeder ved at klikke på billedet herover.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce