cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Mor dømt for vold mod sine børn

En 33-årig kvinde skal otte måneder i fængsel og derefter udvises, har landsretten afgjort.
07. december 2018 kl. 08:49 Af David Arnholm

Annonce

HOLEBY De tre juridiske dommere og de tre domsmænd var fuldstændig enige, da de i går i Østre Landsret fældede dom i en sag mod en 33-årig kenyansk kvinde, der i byretten var dømt for gentagne gange at have slået tre børn og for at overfalde sin nu tidligere mand: Kvinden var skyldig, og ligesom byretten fandt landsretten, at hun skal otte måneder i fængsel, hvorefter hun skal udvises af Danmark og forbydes indrejse i seks år.

Dommen byggede i høj grad på videoafhøringer af de to ældste børn - kvindens syvårige søn og hendes eksmands 10-årige søn. Retten vurderede, at det var troværdigt, når de fortalte om, hvordan de jævnligt var blevet slået både med flad og knyttet hånd og med grydeskeer og sandaler. Også det spædbarn, som kvinden havde fået med den danske mand, var det gået ud over.

Kvindens forsvarer tegnede ellers et billede af, at det var hende, der var offeret. Han beskrev et ægteskab, hvor hendes mand var væsentligt ældre, havde erfaring med at få afrikanske koner til landet, var dominerende, truede med at få hende smidt ud af landet og i øvrigt var skuffet over ikke at få mere sex.

Forsvareren gav udtryk for, at manden kunne have manipuleret børnene til at fortælle om vold, som ingen i øvrigt havde set nogen spor af - hverken sundhedsplejersker, pædagoger eller lærere. Og han fandt det påfaldende, at manden pludselig politianmeldte kvinden for en hel stribe forhold.

Men retten fandt hende altså skyldig. Anklagerens begæring om, at kvinden burde varetægtsfængsles, blev dog ikke imødekommet. Hendes børn er nemlig tvangsfjernet, og hun er derfor nødt til at møde op til aftalt tid, når hun skal have samvær med dem.

dadaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce