cookie-og-privatlivspolitik
Nogle af børnenes blikke hang skiftevis i loftet i teltet og på musikerne. For når vinden slog i teltets sider, gav det små smæld, der fik dråber til at springe fra indersiden af den våde teltdug. Det var tydeligvis et skue at betragte. Men det var musikerne også. Især når de lavede pludselige skift i tempo eller volumen, gled børnenes blikke tilbage til dem, eller når de henvendte sig direkte med spørgsmål eller fortællinger om deres instrumenter. Som pianisten for eksempel gjorde det klart, efter blæserne netop havde forklaret, at de skulle puste for at få lyd ud af deres instrumenter, så nytter det ikke noget at puste i klaveret, hvorefter han prøvede ... og det kom der ingen lyd ud af. 
- Jeg skal trykke på det, forklarede han. 
Og sådan blev børnene, udover musikoplevelsen, også klogere på, hvad de forskellige instrumenter hed og kunne og krævede.

3

Billeder

Nogle af børnenes blikke hang skiftevis i loftet i teltet og på musikerne. For når vinden slog i teltets sider, gav det små smæld, der fik dråber til at springe fra indersiden af den våde teltdug. Det var tydeligvis et skue at betragte. Men det var musikerne også. Især når de lavede pludselige skift i tempo eller volumen, gled børnenes blikke tilbage til dem, eller når de henvendte sig direkte med spørgsmål eller fortællinger om deres instrumenter. Som pianisten for eksempel gjorde det klart, efter blæserne netop havde forklaret, at de skulle puste for at få lyd ud af deres instrumenter, så nytter det ikke noget at puste i klaveret, hvorefter han prøvede ... og det kom der ingen lyd ud af. - Jeg skal trykke på det, forklarede han. Og sådan blev børnene, udover musikoplevelsen, også klogere på, hvad de forskellige instrumenter hed og kunne og krævede.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Mudder i koncertteltet

Natur- og skovbørnehavebørn fik sig torsdag et skud kultur.
07. maj 2021 kl. 15:43 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Natur mødte i går kultur, da børnehavegruppen "Frøerne" fra Trekløveren Natur- og Skovbørnehave entrerede et stort oppusteligt kuppeltelt på plænen bag Velovænget i Nakskov, hvor otte musikere havde taget opstilling med deres instrumenter og nodestativer for at spille klassisk musik for små ører.

For ind kom børn i flyverdragter, regntøj og termotøj, tydeligvis vant til at lege udendørs i naturen i alt slags vejr, også i gårsdagens regn og blæst, og de var ret mudrede.

Det hjalp kun lidt, at de pænt satte de tilsølede gummistøvler ved indgangen. Det grønne gummibelagte gulv skiftede umiskendeligt farve til brun-grønt.

Men musikerne var netop heller ikke i kjole og hvidt, og koncerten var renset for den højtidelighed, som ellers kan omgærde den klassiske musik. Der var ingen alvorlige miner, sid pænt på en stol og lyt eller tyssen.

Her skulle børnene bare hengive sig til tonerne, og det gjorde de: først siddende, opmærksomt lyttende, senere liggende, nydende og til sidst hoppende, dansende.

Annonce

Så mudderet betød ikke noget. Kastede kun en imponeret forundring af sig fra de voksne i teltet, og børnene ænsede det slet ikke, optagede, som de var, af musikerne og musikken.

Koncerten var den første i en række klassiske koncerter start og midt maj for børnehavebørn på Lolland-Falster.

De er blevet til i et samarbejde mellem foreningen Genklange, Lolland og Guldborgsund kommuner samt Ensemble Storstrøm. Ligesom de er en del af projektet Tidlig Kulturstart, der igennem formidling af kunst og kultur i dagplejer og børnehaver skal understøtte børns dannelsesproces samt naturlige fantasi og nysgerrighed.

Konceptet op til koncerterne er, at børn og pædagoger har forberedt sig ved at synge sange og lave sjove aktiviteter med den musik, der bliver spillet til koncerterne.

- Til det formål har børnehaverne fået udleveret "Den Klassiske Musikkuffert", som indeholder materiale til at gøre den klassiske musik tilgængelig for alle gennem leg, fortalte arrangør Gabriella Maria Meinert-Medici fra foreningen Genklange.

Annonce

Leder af Trekløveren, Christian Larsen Duvier, var glad for, at børnene kunne komme til koncert.

- Lige i øjeblikket er det ekstra stort at kunne komme til koncert, og så er det fedt, at det foregår ude i naturen, når nu vi er en natur- og skovbørnehave. Det giver en anderledes sanse- mæssig oplevelse at sidde i et telt i blæsevejr og høre klassisk musik, sagde han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE