cookie-og-privatlivspolitik
Tobias Sørensen, Silas Schlüter og Rasmus Jørgensen, der skulle på cykeltur med Nakskov 10gym, var ikke nået så langt som til at få mundbindene hverken med eller på.

3

Billeder

Tobias Sørensen, Silas Schlüter og Rasmus Jørgensen, der skulle på cykeltur med Nakskov 10gym, var ikke nået så langt som til at få mundbindene hverken med eller på.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Mundbind eller ej i toget?

Folketidende tog tur/retur Nakskov-Maribo med Lollandsbanen for at snakke mundbind med de rejsende.
12. august 2020 kl. 20:02 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Der er i skrivende stund krav om at bære mundbind i busser og tog i seks kommuner, Silkeborg, Odder, Horsens, Skanderborg og Favrskov. Således må det formuleres - i skrivende stund - fordi coronasmitten igen blusser kraftigt op i Danmark, så der dag for dag lyder nye meldinger. I resten af landet anbefales det indtil videre at bære mundbind i busser og tog. Anbefales.

Men som statsminister Mette Frederiksen fredag i sidste uge lod vide: "Vi har kun set begyndelsen på brugen af mundbind".

På en liste, udsendt fredag fra Ritzau, over antal smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage, er Lolland Kommune med, som en af 16 kommuner, med mellem 10 og 19 smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Men med på den liste var også to af de kommuner, Skanderborg og Favrskov, hvor mundbind mandag blev krav. Så det udvikler sig hurtigt, og hastigheden synes igen at afhænge af vores adfærd.

Så hvordan agerer folk lokalt, når de rejser med Lollandsbanen, som nu igen fyldes med pendlende elever, studerende og folk på vej til arbejde? Tager de mundbind på eller ej? Og hvad tænker de om de der mundbind?

I toget med afgang fra Nakskov klokken 7 var blandt andre Cecilie Madsen, som var på vej til sit arbejde i Knuthenborg Safaripark, og Sofia Zakariassen, som var på vej til Sosuskolen i Nykøbing F. De havde mundbind i tasken men ikke på.

- Jeg har taget det med, så jeg kunne tage det på, hvis der blev proppet, fortalte Cecilie Madsen.

De to unge kvinder var enige om, at mundbindet skulle på, hvis og når nødvendigt, også selvom det føles irriterende.

- Man kan faktisk næsten ikke trække vejret bag det, sagde Cecilie.

Diana Thyrring, som også var på vej til Sosuskolen, havde ikke tænkt over det med mundbind endnu, mens Emilie Thomsen, også sosustuderende, ville tage mundbind med fra i morgen.

- Min mor køber i dag, fortalte hun.

Tobias Hansen, som skulle til Celf i Nykøbing, hvor han læser til it-supporter, havde valgt at springe mundbindet over.

- Jeg har prøvet det en gang i Fleggaard i 20 graders varme, og der var jeg ved at dø, fortalte han og fortsatte:

- Jeg synes, det er lidt mærkeligt med de mundbind, men de giver også mening, for man skal passe på andre. Men man kigger lidt, når nogen har det på, fordi det ser mærkeligt ud.

Det var hans studiekammerat Lukas Ballegaard enig i.

- Jeg tænker, at hvis jeg sad med det, og min kammerat ikke gjorde det, så ville folk tro, at jeg var smittet, fortalte han.

De to ville derfor mest sandsynligt tage mundbind på, hvis alle andre gjorde det, eller hvis det blev et krav.

- Hvis alle gjorde det, ville det bare være en normal ting.

Netop betydningen af at nogen går foran og viser vejen, blev påpeget af Rikke Pedersen, som var på vej til sit arbejde i en tandlægeklinik i Nakskov, iført mundbind.

- Det føles meget mærkeligt pludselig at skulle have en maske på udenfor mit arbejde, helt surrealistisk faktisk. Det er noget, man har set folk i Asien gå med, og ikke noget man troede ville komme til Danmark. Det er så fjernt fra, hvordan hverdagen plejede at være - men nu er det her, og så er det vigtigt at tage det på for at vise, at det er okay. Så der ikke er nogen, der sidder og holder sig tilbage, sagde hun.

Hendes søster, Pernille Pedersen, som var på vej til sit arbejde på Nakskov Gymnasium og Hf, var også iført mundbind.

- Jeg tænker, at vi kan ligeså godt begynde for vores egen og andres sikkerheds skyld. På et tidspunkt bliver det alligevel et nationalt krav.

Men Michael Søgren Jensen, der skulle på arbejde på Sofieskolen i Nykøbing F., havde nu besluttet at tage bestik af de nærmeste dage og se det an.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce