cookie-og-privatlivspolitik
På scenen i Hylddalen stod både amatører og professionelle fra NørregadeTeatret side om side og markerede med en speciel sang til lejligheden, at "Spillemand på en Tagryg" skulle have haft premiere.

12

Billeder

På scenen i Hylddalen stod både amatører og professionelle fra NørregadeTeatret side om side og markerede med en speciel sang til lejligheden, at "Spillemand på en Tagryg" skulle have haft premiere.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Mundbind i Hylddalen

Torsdag skulle "Spillemand på en Tagryg" have haft premiere i Hylddalen, men så kom coronaen. I stedet blev det til en sang for tilknyttede til teateret.
07. august 2020 kl. 14:20 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Da egnsteatret NørregadeTeatret for to år siden havde premiere på "Doktor Zhivago", endte det hele i et modbydeligt sommeruvejr og måtte afbrydes halvvejs gennem forestillingen. I år bød premiereaftenen på det skønneste lune sommervejr - men ingen forestilling.

Coronaen blæste spillemanden ned fra sin tagryg, og de kommende aftener står scenen i Hylddalen tom. Lige så tom som bænkene uden om. Men i aftes rykkede NørregadeTeatret for en kort bemærkning ind under de majestætiske bøgetræer.

For at markere, at "Spillemand på en Tagryg" skulle have haft premiere, havde teaterchef Frank Rubæk samlet så mange af forestillingens skuespillere som muligt, mens Bjørn Hyrup var mødt op med musikere fra sit orkester. På tilskuerpladserne sad teatrets mange frivillige.

Til lejligheden havde Frank Rubæk og Steffen Gliese skrevet en sang om den hårde coronatid. Den vil man kunne opleve på teatrets facebookside inden længe.

Da først tonerne døde ud, og optagelserne var i kassen, blev der hygget i Hylddalen, hvor teatret havde sørget for at få besøg af en pølsevogn.

- Vi havde brug for at samle folk og hygge os lidt sammen, og det var en god anledning, siger teaterchef Frank Rubæk, der savner landsdelens smukkeste scene.

- Det trækker virkelig i en, når man står her en aften som i aften. Vejret er så vidunderligt, og vejrudsigterne for den kommende tid er gode. Men vi kunne ikke gøre andet end at udsætte forestillingen.

Også den udsatte forestillings produktionsleder, Jakob Pørtner, ærgrer sig. Han har været med bag scenen i Hylddalen siden 2011 og arbejder i dag på Folketeatret i København.

- Det er møgærgerligt. Vi står her nu og vil bare så gerne, men må ikke.

Alligevel glæder det ham, at man på det lollandske egnsteater kan samles sådan en aften.

- Hernede løfter vi i flok. Det har altid kendetegnet teatret.

Den professionelle skuespiller Mikkel Vadsholt vil også gerne i gang på scenen igen.

- I fire måneder har jeg været nærmest uden indtægt. Det er hårdt, og der er behov for, at man finder en løsning, hvor man kan genåbne landets teatre både ude og inde.

"Spillemand på en Tagryg" har premiere i Hylddalen 5. august 2021.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce