cookie-og-privatlivspolitik
Pernille Rosendahl var det absolutte hovednavn ved dette års Nærvær Festival. Arbejdet med en ny festival næste år er godt i gang.
Pernille Rosendahl var det absolutte hovednavn ved dette års Nærvær Festival. Arbejdet med en ny festival næste år er godt i gang.
Foto: Palle Nevad Frandsen

Lolland

Musikkonkurrence bliver en del af lokal festival

Den store Nærvær Festival er på plads i kalenderen, men 2020 vil byde på meget mere musik til Lolland.
01. december 2019 kl. 17:00 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND Maribo Gymnasium var i foråret fyldt med glade mennesker og masser af musik, da den første Nærvær Festival løb af stablen, og næste år vil området atter blive samlingspunkt for den gratis musikfestival.

Folkene bag Nærvær-festivalen har fået kommunal opbakning med 200.000 kroner fordelt over de næste to år, mens LAG Lolland støtter op om projektet med 310.000 kroner. Pengene skal skabe en festival, der viser diversiteten, skubber talentet frem og præsenterer et professionelt musikprogram for lollikkerne.

En af nyhederne næste år er et samarbejde mellem festivalen og Lolland-Falster Lovestorm. Sammen vil de skabe en tradition, hvor der hvert år skal holdes en musikkonkurrence, hvor man dyster om at skrive årets lovestormsang.

Melodierne, som alle må byde ind med, vil blive præsenteret online, og de tre sange, som får flest stemmer, vil optræde til en speciel Nærvær-koncertaften. Næste år vil denne aften være på Hotel Saxkjøbing, som vil tilbyde en specialmenu, inden der fra klokken 19 vil være gratis adgang til dysten mellem de tre lovesong-sange.

Selve hovedfestivalen finder sted 2. maj, og her vil et væld af amatørnavne stå side om side med hovednavne, som alle kender, samt professionelle musikere med lokale rødder.

Sidste år skulle Nærvær-festivalens folk vælge mellem 50 håbefulde amatørbands, og håbet er, at endnu flere stiller sig klar til kampen on rampelyset på en forhåbentlig lige så smuk forårsdag, som ved den første koncert i år.

- Vi udvælger ikke dem, der er bedst, men dem som kan give den bredeste og mest varierede festival for hele familien, lyder det fra arrangørerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce