cookie-og-privatlivspolitik
Blokkene i Rosenparken ved Rosenvænget i Nakskov. De tre øverste bevares, mens de tre nederste rives ned.
Blokkene i Rosenparken ved Rosenvænget i Nakskov. De tre øverste bevares, mens de tre nederste rives ned.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

NAB som grøn frontløber

Får fem millioner i tilskud til at spare 200.000 kilo CO2 - Forventer at kunne genbruge lidt over halvdelen af 430.000 mursten.
23. oktober 2021 kl. 11:00 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Boligerne i Rosenparken, der hører under Nakskov Almene Boligselskab, er blandt de udvalgte, der skal være med til at sætte grønne aftryk i hele landets almene boligsektor.

Nakskov Almene Boligselskab, NAB, søgte og fik i januar 500.000 kroner til at undersøge, om mursten fra de tre blokke, der skal rives ned, kan genanvendes og danne en isolerende formur om de tre blokke, der vil stå tilbage.


Bæredygtigt byggeri

Det kan de, og NAB har nu fået fem millioner kroner i støtte af Realdania til projektet med genanvendelse af mursten.

- Vi er stolte og glade for at netop vores projekt er et af de projekter Realdania har udvalgt som et bud på fremtidens bæredygtige byggeri, siger Liselotte Ploug i en pressemeddelelse.

Hun er formand i NAB og formand for byggeudvalget i Rosenparken.

Annonce

I foråret 2021 fik 13 almene boligorganisationer over hele landet undersøgt, hvordan deres renoveringsprojekter kan blive mere bæredygtige. I alt 40 konkrete bæredygtighedstiltag fordelt på otte af renoveringsprojekterne har nu fået støtte fra Realdania på samlet set 32 millioner kroner.

- I projektet i Rosenparken kan genanvendelse af mursten give ekstra meget mening, fordi det indgår i et lokalt kredsløb, hvor de egnede, nedrevne mursten anvendes i samme projekt. Det bliver spændende at følge om de beregnede CO2-besparelser kommer til at holde, og hvordan logistikken med rensning af stenene håndteres. Desuden glæder vi os til at dele NAB's erfaringer med den nytænkende renovering med resten af sektoren, forklarer projektchef i Realdania, Simon Kofod-Svendsen, i pressemeddelelsen.

De genanvendte mursten skal efter rensning bruges til ny skalmur på de tre tilbageblevne blokke.


Sparer 200.000 kilo CO2

Det forventes, at der kan nedrives knap 430.000 mursten, og at 55 procent af dem kan genanvendes, efter de har været igennem nedrivning, transport og rensning. Ved brug af genbrugte mursten frem for nye forventes en CO2-besparelse svarende til knap 200.000 kilo CO2, viser beregninger fra projektet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE