cookie-og-privatlivspolitik
Det gamle rådhus i Rødby er en central del af planerne om et købstadshotel i byen - her fra tegnestuen Norrøns projektbeskrivelse

Lolland

Når Købstadshotellet er klar, står rådhuset parat

En erhvervsdrivende fond skal sikre lovlig kommunal hjælp til at starte ny hotel-form.
19. april 2019 kl. 18:00 Af John Karlsen

Annonce

RØDBY Lolland Kommune gør sig nu klar til at overdrage det gamle rådhus i Rødby til foreningen bag planerne om et købstadshotel i byen.

- Men først skal vi konstatere, at hotellet kommer op at stå, siger borgmester Holger Schou Rasmussen, efter kommunens økonomiudvalg vedtog den fondsdannelse, der er en forudsætning for, at kommunen kan stille rådhuset til rådighed.

Det gamle rådhus er centralt i planerne om at etablere Købstadshotellet. Her er det planen, at der skal være reception for det hotel, der med tiden skal råde over de ombyggede bygninger i byen, der skal fungere som hotellets "værelser".

Foreningen bag hotelplanerne har henvendt sig til kommunen med ønsket om at bruge det gamle rådhus til "almennyttige formål for derved at kunne udvikle Rødby og gøre byen attraktiv at bo i, drive erhverv fra, være forening i, være turist i, mv.". Men kommunen kan ikke bare overdrage en ejendom til en forening, og derfor har man haft et advokatfirma til at se på mulighederne.

Løsningen er, at der kan laves en erhvervsdrivende fond: "Rødby Gamle Rådhus": Med i "dåbsgave" får fonden rådhuset og et anlægstilskud fra kommunen.

Fonden må ikke selv drive hoteldrift, men den må indrette rådhuset til "almennyttige formål" og stille det til rådighed for hotelforeningens tilsvarende formål. Notatet fra advokaten understreger, at foreningen her ikke må udøve aktiviteter, der støtter enkeltpersoner, enkeltvirksomheder eller indebærer erhvervsvirksomhed.

Økonomiudvalget vurderer på et senere møde, om Købstadshotellet bliver til noget, og fonden kan etableres.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce