cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfto
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Naboklage over terrasse afvist

En nabo fik ikke noget ud af at klage over, at kommunen har godkendt en stor terrasse.
03. december 2021 kl. 11:04 Af David Arnholm

FEMØ Lolland Kommune gav 22. januar en lovliggørende landzonetilladelse til Femø Kros terrasse på 12 gange 10 meter på den nordlige side af kroen ud mod det åbne land og kysten. Terrassen er hævet 50-60 centimeter over jorden og udstyret med et 90 centimeter højt rækværk, som altså rager halvanden meter op over jorden.

Kommunen vurderede, at terrassen er opført indenfor den bebyggede del af Nørreby og ikke er dominerende i landskabet, men en nabo klagede i februar til Planklagenævnet. Naboen har en mark og frygter, at terrassen vil kunne begrænse muligheden for at støve og støje på marken, der vil blive dyrket mindre end tre meter fra terrassen.

Men Planklagenævnet har nu afvist naboens klage og stadfæstet kommunens tilladelse. Nævnet hæfter sig ved, at området i kommuneplanrammen er udlagt til blandet bolig og erhverv, og at der er givet landzonetilladelse til at drive kro på stedet. Og terrassen på de 120 kvadratmeter "må anses for at være en mindre udvidelse af den eksisterende virksomhed".

Nævnet vurderer også, at terrassen ikke vil forhindre, at marken kan dyrkes, da det kun vil være få dage om året, der eventuelt kan være støv- og lugtgener.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE