cookie-og-privatlivspolitik
En kvinde blev skudt gennem sit køkkenvindue af en vred mand, der bor i nærheden. Nu er manden blevet dømt. Billedet her er et arkivfoto og forestiller ikke det vindue, der blev skudt igennem i denne sag.
En kvinde blev skudt gennem sit køkkenvindue af en vred mand, der bor i nærheden. Nu er manden blevet dømt. Billedet her er et arkivfoto og forestiller ikke det vindue, der blev skudt igennem i denne sag.
Foto: Astrid Dalum/Ritzau Scanpix

Lolland

Nabostrid eskalerede: Kvinde skudt med hagl

Mmand er ved Retten i Nykøbing blevet dømt for vold og trusler, efter at længere tids konflikt kulminerede.
15. januar 2021 kl. 12:40 Af David Arnholm

Annonce

REERSNÆS En 47-årig mand har fået en dom på tre måneders betinget fængsel efter et overfald, der fandt sted 22. september ved 11.30-tiden. På en adresse i Reersnæs skød han med en luftpistol mod en kvinde, så hun blev ramt i ryggen af mindst et skud og fik mærker. Derefter truede han med at skyde hende.

Hvad der ledte op til episoden var manden og kvinden dybt uenige om.

Manden, der nægtede sig skyldig, sagde i retten, at han havde haft en uoverensstemmelse med kvinden i ti år. De bor nogle huse fra hinanden, og tidligere på måneden havde han siddet med sin kæreste og drukket kaffe i en havestue, da kvinden kom ind og beskyldte dem for at have stjålet hendes øl.

Derefter, forklarede han, havde hun slået, spyttet og sparket til hans kæreste og nægtet at forlade deres hjem. Han trak derfor sin luftpistol - som i øvrigt, sagde han, er defekt - men det fik hende heller ikke til at forlade stedet før efter en halv time.

Efterfølgende, forklarede han videre, havde hun kastet affald ind i hans have og kaldt ham grimme ting.

Annonce

22. september var han så på hendes adresse for at fortælle hende, at hun skulle holde op med at komme at tigge om mad. Men hun løb ind i sin havestue - og så gik han hjem. Han afviste i øvrigt, at han havde haft luftpistolen med.

Men kvinden ringede efter politiet, der kom tidligt næste morgen og afhørte ham.


Var flygtet fra huset

Kvinden fortalte en helt anden historie. Hun forklarede, at hun havde været i København i tre måneder, fordi hun var flygtet fra sit hus. Da hun kom hjem igen, havde manden fyldt hendes havestue med skrald og stjålet en af hendes havestole. Han slog også på hendes vinduer om natten, så hun måtte sove i sin stue.

Hun fortalte videre, at manden den pågældende dag var kommet hen til hende og som det første havde sagt, at hun ikke skulle kalde ham "en åndssvag stodder". Han var gået så tæt på hende, at hun var væltet med sin cykel, som hun stod ved. Herefter kravlede hun langs med jorden ind til sit hus, låste døren og tilkaldte politiet, og imens skød han hende gennem vinduet.

Hun fortalte også, at hun mange gange har ringet til politiet og til PET. Men når hun har ringet og meldt, at der var nogle på hendes grund, har politiet truet med at anholde hende og køre hende til Næstved, sagde hun.

Annonce

Betjente fandt hagl

Dommeren endte med at konkludere, at manden var skyldig som tiltalt. Blandt andet fordi han havde erkendt, at han var på stedet og havde en uoverensstemmelse med kvinden. Videre skriver dommeren i dommen:

"Selv om forurettede har optrådt påfaldende i retten og til dels har forklaret usammenhængende, har hun forklaret præcist omkring det forhold, at tiltalte mødte op på hendes bopæl og fremsatte trusler og derefter affyrede et skud ind gennem hendes vindue, hvilket skud ramte hende, således som det fremgår af anklageskriftet. Hendes forklaring støttes af politiets fund af et hagl på hendes stuegulv samt fundet af hagl i tiltaltes jakke og en luftpistol på hans bopæl. Forklaringen støttes endvidere af politiattesten og fotos af forurettede."

Dommen blev som nævnt på tre måneders betinget fængsel med en prøvetid på et år. Derudover skal den 47-årige mand udføre 80 timers ulønnet samfundstjeneste og være under tilsyn af Kriminalforsorgen i prøvetiden, som er på et år. Endelig skal han betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE