Annonce
Lolland

Nabostrid eskalerede: Kvinde skudt med hagl

En kvinde blev skudt gennem sit køkkenvindue af en vred mand, der bor i nærheden. Nu er manden blevet dømt. Billedet her er et arkivfoto og forestiller ikke det vindue, der blev skudt igennem i denne sag. Foto: Astrid Dalum/Ritzau Scanpix

Mmand er ved Retten i Nykøbing blevet dømt for vold og trusler, efter at længere tids konflikt kulminerede.

REERSNÆS En 47-årig mand har fået en dom på tre måneders betinget fængsel efter et overfald, der fandt sted 22. september ved 11.30-tiden. På en adresse i Reersnæs skød han med en luftpistol mod en kvinde, så hun blev ramt i ryggen af mindst et skud og fik mærker. Derefter truede han med at skyde hende.

Hvad der ledte op til episoden var manden og kvinden dybt uenige om.

Manden, der nægtede sig skyldig, sagde i retten, at han havde haft en uoverensstemmelse med kvinden i ti år. De bor nogle huse fra hinanden, og tidligere på måneden havde han siddet med sin kæreste og drukket kaffe i en havestue, da kvinden kom ind og beskyldte dem for at have stjålet hendes øl.

Derefter, forklarede han, havde hun slået, spyttet og sparket til hans kæreste og nægtet at forlade deres hjem. Han trak derfor sin luftpistol - som i øvrigt, sagde han, er defekt - men det fik hende heller ikke til at forlade stedet før efter en halv time.

Efterfølgende, forklarede han videre, havde hun kastet affald ind i hans have og kaldt ham grimme ting.

22. september var han så på hendes adresse for at fortælle hende, at hun skulle holde op med at komme at tigge om mad. Men hun løb ind i sin havestue - og så gik han hjem. Han afviste i øvrigt, at han havde haft luftpistolen med.

Men kvinden ringede efter politiet, der kom tidligt næste morgen og afhørte ham.

Var flygtet fra huset

Kvinden fortalte en helt anden historie. Hun forklarede, at hun havde været i København i tre måneder, fordi hun var flygtet fra sit hus. Da hun kom hjem igen, havde manden fyldt hendes havestue med skrald og stjålet en af hendes havestole. Han slog også på hendes vinduer om natten, så hun måtte sove i sin stue.

Hun fortalte videre, at manden den pågældende dag var kommet hen til hende og som det første havde sagt, at hun ikke skulle kalde ham "en åndssvag stodder". Han var gået så tæt på hende, at hun var væltet med sin cykel, som hun stod ved. Herefter kravlede hun langs med jorden ind til sit hus, låste døren og tilkaldte politiet, og imens skød han hende gennem vinduet.

Hun fortalte også, at hun mange gange har ringet til politiet og til PET. Men når hun har ringet og meldt, at der var nogle på hendes grund, har politiet truet med at anholde hende og køre hende til Næstved, sagde hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betjente fandt hagl

Dommeren endte med at konkludere, at manden var skyldig som tiltalt. Blandt andet fordi han havde erkendt, at han var på stedet og havde en uoverensstemmelse med kvinden. Videre skriver dommeren i dommen:

"Selv om forurettede har optrådt påfaldende i retten og til dels har forklaret usammenhængende, har hun forklaret præcist omkring det forhold, at tiltalte mødte op på hendes bopæl og fremsatte trusler og derefter affyrede et skud ind gennem hendes vindue, hvilket skud ramte hende, således som det fremgår af anklageskriftet. Hendes forklaring støttes af politiets fund af et hagl på hendes stuegulv samt fundet af hagl i tiltaltes jakke og en luftpistol på hans bopæl. Forklaringen støttes endvidere af politiattesten og fotos af forurettede."

Dommen blev som nævnt på tre måneders betinget fængsel med en prøvetid på et år. Derudover skal den 47-årige mand udføre 80 timers ulønnet samfundstjeneste og være under tilsyn af Kriminalforsorgen i prøvetiden, som er på et år. Endelig skal han betale sagens omkostninger.

  • En kvinde blev skudt gennem sit køkkenvindue af en vred mand, der bor i nærheden. Nu er manden blevet dømt. Billedet her er et arkivfoto og forestiller ikke det vindue, der blev skudt igennem i denne sag. Foto: Astrid Dalum/Ritzau Scanpix
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen