cookie-og-privatlivspolitik
Pernille Rosendahl var det store trækplaster ved dette års Nærvær Festival, og der er behov for attraktive hovednavne for at skabe opmærksomhed om festival, lyder det fra folkene bag.

2

Billeder

Pernille Rosendahl var det store trækplaster ved dette års Nærvær Festival, og der er behov for attraktive hovednavne for at skabe opmærksomhed om festival, lyder det fra folkene bag.
Foto: Palle Nevad Frandsen

Lolland

Nærvær Festival vender tilbage i de kommende år

Lolland Kommune bakker op om festival med 200.000 kroner.
24. august 2019 kl. 16:50 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Omkring 1.800 publikummer besøgte Maribo Gymnasium, da den første Nærvær Festival blev afviklet 27. april, og de kan godt glæde sig til de kommende år. Festivalen har nemlig modtaget kommunal støtte, så den kan vende tilbage i både 2020 og 2021.

- Nærvær Festival er et spændende initiativ. Det skyldes ikke mindst den blanding af kommunens egne børn og unge på scenen, ukendte bands, vores lokale professionelle i Ensemble Storstrøm og til nogle helt store navne. Jeg synes, at det miks af mangfoldighed er fantastisk, siger formanden for fritids- og kulturudvalget, Tine Vinther Clausen (V).

Lolland Kommune støtter festivalen med 100.000 kroner i hvert af de kommende to år, MGK Sjælland supplerer med halvdelen af det kommunale tilskud, ligesom man vil søge fonde.

Nærvær Festival er et helt nyt koncept, hvor musikken er en blanding af musikskoleelever, professionelle musikere fra mange forskellige genre, men alle med lokale rødder, og så de store trækplastre. I år var det Noah og Pernille Rosendahl, som var hovednavne. Samtidig opfordres publikum til at lægge mobiltelefonerne væk og være til stede i nuet. I stedet for at bruge tid på at stå og optage koncerterne på telefonen.

De manglende telefoner skal også gøre det mere trygt for især de yngre kunstnere. I den gruppe har flere nemlig udtalt, at de ikke bryder sig om at optræde, når de bliver filmet og måske ender på de sociale medier.

Noget af det, der bliver arbejdet med i forhold til næste års koncert er at rykke lokale kunstnere op på den store Nærvær-scene. Den blev ved den første festival kun brugt af Patrick Smith fra X-Factor og de to hovednavne.

En idé som Tine Vinther Clausen bakker fuldt op om og også kan se behovet for.

- Nogle af de store kor var inde i den gamle gymnastiksal, og lad os da få dem ud på den store scene. Det var alt for crowded derinde, og flere opgav at gå indenfor og høre det, fordi man stod så tæt, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce