cookie-og-privatlivspolitik
Elever er sendt hjem grundet smitte med corona. Arkivbillede
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nakskov-skoler ramt af corona

OPDATERET: Udover hjemsendte skoleelever er en børnehave og et supermarked også ramt.
09. april 2021 kl. 09:16 Af Rikke Folm Berg

Nu griber coronasmitten pludselig om sig, og det kan mærkes på Nakskovs to store skoler.

På Stormarkskolen er hele indskolingen blevet sendt hjem pr. i dag, fredag. Det vil sige både elever i førskole, 1. klasse, 2. klasse, 3. klasse, morgenpasning og sfo.

- Vi fik indberettet onsdag, at en forælder var testet positiv. Det er en forælder, som har tre børn i indskolingen. En af dem testede torsdag positiv, og en anden af dem blev samme dag sendt hjem med symptomer, fortæller skoleleder på Stormarkskolen, Jimmy Albrechtsen.

På Stormarkskolen var der derfor travlhed til sent i går aftes, fortæller han.

- Vi valgte efter dialog med ledelsen - det vil sige sektorchef for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune, Espen Fossar Andersen, og kommunens hygiejnesygeplejerske - at sende hele indskolingen hjem pr. i dag fredag. Vi sendte besked ud til forældrene på Aula torsdag, og vi begyndte også at ringe rundt, men det blev simpelthen for sent til sidst, så det måtte vi opgive, fortæller han.

Annonce

Her til morgen har der derfor stået personale klar til at vende forældre og deres børn i døren, hvis nogen ikke havde fået beskeden og var mødt i skole. Disse skal nu også selv hjem til test og isolation.

- Det er drønærgerligt. Nu har vi næsten gået fri i et år, siger han.

- Jeg synes især, at det er synd for førskole-eleverne, der lige var startet. Men vi er selvfølgelig nødt til at tage det alvorligt, og det gør vi, siger han.

På Byskolen er en 9. klasse sendt hjem, fordi en elev er smittet. Det samme er en 7. klasse, da de opholder sig på samme gang som 9. klasse. Derudover er et antal elever i en 8. klasse, som var i skole til nødundervisning, sendt hjem, fordi et familiemedlem til en af eleverne er ramt af corona.

- Vi har valgt at være ekstra forsigtige, fordi incidenstallet pludselig er eksploderet i Lolland Kommune, siger skoleleder Betina Siegvardsen.

Annonce

Torsdag var der registreret 52 smittede de seneste 7 dage. Det giver et incidenstal på 126,9 smittede pr. 100.000 indbyggere og sender Lolland op på en 10. plads over kommuner i landet med flest smittede.
Et incidenstal på 200 er fra 12. april, det vil sige på mandag, grænsen for, hvornår kommuner er forpligtet til at lukke samtlige skoler og daginstitutioner.

Udover skolerne er også børnehaven i dagtilbuddet Gaia i Nakskov lukket i denne uge, oplyser sektorchefen for Skole og Dagtilbud, Espen Fossar Andersen.
Vuggestuen er dog åben.

Endelig er også SuperBrugsen i Nakskov ramt. Her er hele personalet sendt i hjemmeisolation efter et udbrud af covid-19 blandt personalet, og erstatningspersonale er sat ind.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE