cookie-og-privatlivspolitik
Normalt går Natteravnene altid tre og tre, men her har vi fanget Marianne Nielsen og Jannie Ejrup på en regnvejrsdag under en tur rundt i Nakskov for at hverve nye Natteravne.

2

Billeder

Normalt går Natteravnene altid tre og tre, men her har vi fanget Marianne Nielsen og Jannie Ejrup på en regnvejrsdag under en tur rundt i Nakskov for at hverve nye Natteravne.
Foto: Lisbet Rasmussen

Lolland

Nakskovs Natteravne er en tryghed for de unge

I 20 år har Natteravnene gået rundt om natten for at passe på byens unge. Jubilæet fejres i næste uge.rv.
26. september 2021 kl. 11:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV De er meget synlige i deres gule jakker, når de færdes rundt i Nakskovs natteliv.

Ikke som en aktiv del af festen med hurtigt at få noget inden for vesten. Nej, tværtimod er Natteravnene altid pinligt ædru og opmærksomme på unge, som måske netop har drukket for meget og derfor har brug for hjælp.

- Vi er en forening af mennesker, som gerne vil bidrage til, at det er mere sikkert for unge at gå i byen, fortæller Christina Frederiksen, som har været formand for Natteravnene i Nakskov siden 2013.

Hendes udsagn er helt i tråd med det oprindelige Natteravne-koncept, som i 1998 blev formuleret sådan her, da det blev introduceret i Danmark:

"Formålet med Natteravnene er at skabe øget social værdi gennem omsorg og forebyggende indsats og at medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum. Indsatsen udføres af ganske almindelige frivillige voksne - helt uafhængig af baggrund, som vælger at tage et medansvar for udviklingen i deres lokalområde."

Annonce

Eller for deres by, som det nu gennem 20 år har været tilfældet for Natteravnene i Nakskov.


Tryghed er nøgleordet

Natteravnene står for tryghed.

- Vi er en tryghed for de unge, når de færdes i nattelivet. Bliver det for meget, så står vi klar til at hjælpe. Måske ringer vi efter en taxi, måske kontakter vi deres forældre - eller måske er det bare nok med en lille snak med os i de gule jakker, forklarer Christina Frederiksen, som ofte oplever, at blot det, at Natteravnene er synlige i nattelivet, kan skabe en ro og en tryghed, så eventuelt tilspidsede situationer kan tales ned og forvandles fra frygt til ro.

Natteravnene er både en tryghed for de unge og for deres forældre, som med mere ro i sjælen kan sende deres teenagere ud i nattelivet vel vidende, at de gule Natteravne gør en indsats for at passe på dem.

Men også internt i Natteravne-korpset er tryghed et nøgleord.

Annonce

- Vi går altid tre og tre sammen. Antallet "tre" er vigtigt. For tre sammen virker vi ikke som en hær, men samtidig er vi synlige, når vi færdes tre sammen, forklarer Christina Frederiksen.


Flere Natteravne efterlyses

Lige nu er der 14 medlemmer i Foreningen Natteravnene, som, når de ikke færdes rundt i Nakskovs natteliv, holder til i et lille hus i Theisens Gård.

- Vi kan sagtens bruge mindst dobbelt så mange Natteravne, som vi er i dag, erkender Christina Frederiksen og forklarer, at det faktisk kan skrues sammen efter den enkeltes ønsker, hvis man vil være Natteravn:

- Nogle går få ture om året, mens andre går flere ture om måneden. At gå Natteravnetur begynder omkring midnat og varer et par timer. Man går tre og tre sammen og vover sig aldrig ud i situationer, hvor den enkelte ikke er tryg.

- For nogle er det vigtigste at have et tæt sammenhold med de andre Natteravne. For andre gør det en forskel at gøre noget for byens unge. Men uanset hvad gør det en forskel at være Natteravn, slår Christina Frederiksen fast.

Annonce

Mød Natteravnene

Mød Natteravnene under kulturdagen 1. oktober, hvor foreningen har en bod på Axeltorv mellem klokken 18 og klokken 21. Her vil Natteravnene servere kagemand i anledningen af 20-årsjubilæet og invitere til quiz, hvor der er fine præmier til vinderne. Her kan du også høre mere om Natteravnene og eventuelt melde dig til en uforpligtende tur som Natteravn for at se, om det er noget for dig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE